Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Ízelítő az Egészséges Táplálkozás mellékletből

2011. március 11.
Címkék: egészséges táplálkozás bio élelmiszer stop só fogyasztószer magas vérnyomás extrudált kenyér
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és a Kosár magazin mellékletet állított össze az egészséges táplálkozásról. Itt rövid ízelítőt olvashat a cikkekből.

Mitől bio a bio?

Egyre többet fogyasztunk bio-élelmiszert, és találkozhatunk egészséges – vagy annak mondott – termékekkel az élelmiszerláncok polcain is. Nem árt tudni azonban, hogy a bio minősítésnek szigorúan kidolgozott kritériumrendszere van. Szakértők mondják el, mitől bio a bio?

Fogyókúrás kenyerek tesztje

Melyik fogyókúrázó ne találkozott volna az extrudált kenyerekkel? De vajon tényleg le lehet fogyni a „skandináv kenyerektől”? Utánajártunk, mi az igazság e termékek körül, és leteszteltük, melyik mit tud.

Miért nem tudjuk, hogy az alkohol hizlal?

Tudta Ön, hogy az alkohol hizlal? Nem csoda, ha nem. Ma ugyanis nem találunk információt a címkéken arról, hogy mekkora az ital pontos energia- és cukortartalma, így csak találgathatunk, hogy egy-egy pohár elfogyasztása hány kalóriát jelenthet.

Stop - Só

A népbetegségnek számító magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezető út egyik mérföldköve a túlzott sófogyasztás. Fontos tudnivalók és tippek a só-bevitel csökkentésére!

Csalók a fogyasztószer-piacon

A tavasz a megújulás és a fogyókúrák ideje. Legyenek azonban elővigyázatosak a különféle, Acai Berry elnevezésű fogyasztószereket és táplálék-kiegészítőket árusító vállalkozásokkal szemben, hiszen azok esetenként nem az Önök, hanem a tárcájuk fogyasztását tartják szem előtt.

Jelzőlámpákat az élelmiszerekre!

Az élelmiszerek címkéiből sokszor nem derül ki egyértelműen mi is az, amit megeszünk? Az Európai Parlamentben a mai napig vita folyik arról, hogy a gyártók mit, és milyen módon tüntessenek fel. Tájékozottabbak leszünk-e jövőben?

Óvodai étkeztetés: olcsó, de rossz?

Az egészséges táplálkozást már kisgyerekkorban el kellene kezdeni – azonban az óvodai étkeztetés itthon sokszor hagy kívánnivalót maga után. A túlcukrozott ételek és italok hozzájárulnak a gyerekkori elhízáshoz. Lesz-e reform a gyerek-étkeztetésben?

Csipsz és kóla főműsoridőben?

Nyolc óra után gyakran láthatunk gyerekeknek szóló egészségtelen ételekről szóló reklámokat. A Fogyasztóvédelmi Világszervezet kampányt indított, hogy ez a jövőben ne lehessen így. Csipsz és kóla főműsoridőben. Maradhat?

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez