Keresés a tartalomban:
Autó

Autót venne? Lebuktathatja a csalókat!

2015. október 15., biztositasiszemle.hu/SV
Címkék: autó kilométeróra rendszám adat
Gépjárműadat-lekérdező szolgáltatással segítik a használtautó vásárlókat: egy ügyfélkapu regisztrációval és az adott gépjármű rendszámával bármikor online lekérdezhetők a jármű adatai, például a kilométeróra állása - közölte a szolgáltatást elindító Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).
Két jármű együttes lekérdezése 625, míg például három járműé 825 forintba kerül. A közlemény szerint a szolgáltatás közhiteles nyilvántartáson alapuló adatok lekérdezését, és bizonyos adatok egyezőségének vizsgálatát teszi lehetővé.
 
A szolgáltatás a KEKKH honlapján, a Webes Ügysegéd alkalmazás felületén érhető el. A lekérdezés során a forgalmi rendszám megadásával lehet tájékozódni a gépjármű gyártmányáról, típusáról, színéről, és meg lehet tudni azt is, hogy forgalomban van-e az adott jármű, vagy körözik-e. Emellett az összes, az adott gépjárműnél rögzített kilométeróra állásról és a rögzítés időpontjáról is információt ad a rendszer.
 
A szolgáltatás részeként lehetőség nyílik bizonyos adatok egyezőségének ellenőrzésére, ahol az ellenőrizni kívánt adatok megadása után a rendszer egy "egyezik" vagy "nem egyezik" választ ad attól függően, hogy a megadott adat megegyezik-e a nyilvántartásban szereplő adattal.
 
A gépjárműadat-lekérdező szolgáltatást a KEKKH mobil applikáció formájában is elérhetővé szeretné tenni, hogy a közeljövőben akár autóvásárlás közben is elérhetőek legyenek a gépjármű-vásárlást tervezők számára fontos adatok.
 
A KEKKH folyamatosan fejleszti és bővíti online szolgáltatásait annak érdekében, hogy az állampolgárok számára megkönnyítse az ügyintézést, s ne kelljen minden esetben személyesen felkeresni az ügyfélszolgálatokat

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez