| Sótlanok leszünk-e a jövőben? | ||
|---|---|---|
|
... ek:
A teljesség igénye nélkül: kenyérfélék, pékáruk, margarinok, húskészítmények, felvágottak,... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marcius/salt.html | ||
| Robbant az árbomba | ||
|
Árkörképünkben annak jártunk utána, valójában mekkora az elmúlt hónapokban mindnyájunk által érzékelt, de egy átlagember számára nehezen számszerűsíthető élelmiszer áremelkedés mértéke, milyen folyamatok állnak a pénzromlás hátterében, mi várható a közeljövőben és hogyan védekezhetünk a kedvezőtlen hatások ellen? /inet/kosar/hu/cikkek/2011/februar/arbomba.html | ||
| Továbbra is fehér kenyeret eszünk | ||
|
... élelmiszer listáján is helyet kapnak a különböző pékáruk: a zsemle- és kiflifélék a kilencedik, a ... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/may12/pekaru.html | ||
| Kéthetente piacra járunk | ||
|
... ellett a friss és feldolgozott húsáru, valamint a pékáru tartozik a legkeresettebb termékek közé.
P... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/may12/gfk.html | ||
| Élelmiszerpazarlás otthon és a boltokban | ||
|
A statisztikák szerint a magyar háztartások évente közel egy mázsa élelmiszert dobnak a szemétbe, Nyugat-Európában, Észak-Amerikában pedig négyszer ekkora mennyiséget dobnak el. Szakemberek szerint a legtöbb élelmiszerhulladék a húsokból, húskészítményekből, a tejtermékekből, zöldségekből, gyümölcsökből, valamint a tojásból és a pékáruból keletkezik a boltokban. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/december13/elemiszerpazarlas.html | ||
| Fogyhatunk-e extrudált kenyérrel? | ||
|
... ányos kenyerek helyett fogyasztják ezt a típusú a pékárut, és nemzeti eledelnek is számít. A skandin... ... gyon sokan allergiásak manapság a gluténra, ami a pékáruk nagy részében megtalálható. Tesztünkben kü... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marcius/extr_kenyer.html | ||
| Nem lesz hidrogénezett olaj a pékárukban | ||
|
Minden termékében lecseréli az eddig használt hidrogénezett növényi olajokat tartalmazó margarinokat a sütőipar. A változtatást a napokban hatályba lépett transzzsírsav-rendelet miatt hajtják végre, mely maximalizálja a káros transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben. Bár a pékek a nem hidrogénezett margarinokat 10-12 százalékkal drágábban szerzik be, emiatt most nem lesz áremelés. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/februar14/valtoztatnak_a_pekek.html | ||
| Dagad a Subway botrány | ||
|
... yag szerkezetét. Hasonló okokból keverik a tartós pékárukat gyártó cégek a tésztába.
Az Amerikai Él... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/februar14/subway_botrany.html | ||
| Megtévesztő Update hirdetések | ||
|
... például „Ráadásul az egész világon csak az Update pékáruk rendelkeznek fogyáshoz, diabéteszhez elism... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/december_14/megteveszto_update.html | ||
| Folytatódik a NÉBIH narancstesztje | ||
|
... ékeket fel lehet használni pl. az üdítőitalokhoz, pékárukhoz, édességekhez, szószokhoz.
Az Európa... /inet/kosar/hu/cikkek/2015/februar_15/narancsteszt_2.html | ||
|