Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Meghátrált a Coca-Cola, változik a Powerade összetétele

2014. május 5., Faludi Linda
Címkék: energiaital BVO Coca-Cola Pepsi petíció
A Coca-Cola Company bejelentette: kivonja a BVO nevű növényi olajat a Powerade energiaitalokból, miután a Change.org weboldalon petíciót indítottak az égésgátlókban is használt vegyszer használata ellen.
A Coca-Cola az AP tudósítása szerint követi riválisát, a PepsiCo-t abban, hogy beszünteti a BVO használatát energiaitalában. A PepsiCo tavaly jelentette be, hogy a jövőben nem használja fel ezt a növényi olajat saját, Gatorade nevű energiaitalában, miután fogyasztók egy csoportja erre irányuló petíciót indított a Change.org weboldalon. A Gatorade-del kapcsolatos tiltakozó nyilatkozatot 200 ezren, a Powerade-re vonatkozó petíciót pedig eddig több mint 59 ezren írták alá.
 
A petíció aláírói arra hivatkoznak, hogy a BVO-t bizonyos égésgátlókban is alkalmazzák és sem az Európai Unióban, sem Japán nem engedélyezett az élelmiszeripari használata.
 
A Coca-Cola bejelentése szerint a Powerade már BVO-mentes, ennek ellenére a vállalat weboldalán és egyes palackok címkéin még mindig szerepel ez az összetevő, vagyis a cég valószínűleg fokozatosan vonja ki a forgalomból a szert.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez