Keresés a tartalomban:
Elektronika

Kíméletlen vírusok

1,35 millió fertőzött számítógép

2014. április 1., InfoVilág/SV
Címkék: számítógép vírus vírusfertőzés G Data internet hitelkártya csalás
A mai vírusfertőzések kevésbé látványosak, mint a néhány évvel ezelőttiek. A bűnözőknek már nem céljuk, hogy tönkretegyék a számítógépeket, inkább hitelkártya-adatokat lopnak, vagy zárolják az operációs rendszert, és zsarolással veszik rá az internetezőket, hogy fizessenek a feloldókulcsért. Minden harmadik internetező számítógépét érte fertőzés az elmúlt évben --derült ki a G Data felméréséből.
Nincsenek már nagy vírusjárványok, ehelyett sokéle kártevő terjed kisebb fertőzési hullámokban. . A fertőzést szenvedők kétharmada kénytelen volt újra telepíteni a számítógépét.



A G Data német vírusvédelmi cég ezer magyarországi internetezőt kérdezett meg arról, hogy megfertőződött-e számítógépe tavaly, és ha igen, akkor milyen kár érte őt ennek következtében. A kutatás eredményéből kiderült, hogy a 18–75 év közötti internetező lakosság harmadának, azaz 1,35 millió embernek a számítógépe fertőződött meg. A leginkább érintett korcsoportok a 40–49 (38%) és a 18–29 év közöttiek (34 százalék) voltak.
 
A fertőzést szenvedők kétharmada (900 ezer készülék tulajdonosa) kénytelen volt újra telepítenie a számítógépét, ötöde számolt be adatok elvesztéséről, és minden tízedik (135 ezer ember) szenvedett közvetlen anyagi kárt a fertőzés következtében.
 
Az eredmények kapcsán a G Data arra hívja fel a figyelmet, hogy bármilyen operációs rendszert használunk, nagyon ajánlott a jogtiszta, frissített vírusvédelmi szoftver használata.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez