Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Európai Együttműködés Napja

Közös határon, közelebb egymáshoz

2012. szeptember 18., Európai Bizottság
Címkék: közös határ Európa Európai bizottság uniós tagállamok Európai Parlament
Az Európai Együttműködés Napjának megrendezésére először kerül sor Európa-szerte ugyanazon a napon, mind az uniós tagállamokban, mind a szomszédos országokban. Szeptember 21. arra hivatott, hogy az európai régiók és országok határokon átnyúló együttműködésének eredményeit megünnepelje.
Johannes Hahn, a regionális politikáért felelős uniós biztos Brüsszelben, az Európai Parlamentben tartott beszédében, mellyel 40 országban több mint 200 rendezvényt nyitott meg, a következőket nyilatkozta: „A területi együttműködési projektek hozzájárulnak a bizalom megteremtéséhez, és elősegítik a kölcsönös megértést. Az európai integráció alapvető alkotóelemei. Közösségeket hoznak közelebb egymáshoz – mindez az Európai Unió fellépésének köszönhető.”
 
Az európai területi együttműködés az Unió regionális politikájának egyre kimagaslóbb fontosságú eleme. Különböző uniós tagállamok régióit és városait közös programok, projektek és hálózatok keretében való együttműködésre ösztönzi, valamint arra, hogy egymás tapasztalataiból tanuljanak. A szakpolitika jobb hálózatok és közös fellépések népszerűsítése útján hozzájárul a határ menti régiók problémáinak orvoslásához – ennek előnyei az Unió külső határain kívül élő polgárok javára is válnak.
 
A szeptember 21-én hivatalosan megrendezésre kerülő Európai Együttműködés Napja alkalmából bemutatott mintaprojektek egyike a HEALTH projekt, egy osztrák-magyar-szlovén kezdeményezés, melynek célja az egészségügyi ágazat energia- és forráshatékonyságának fokozása.
 
Az Edtwin projekt keretében a cseh, szlovák, magyar és osztrák régióbeli partnerek a szomszédos régiókban iskolai együttműködést és szakmai gyakorlatokat, valamint nyelvtanfolyamokat szerveznek a tanulók részére a közép-európai régióban.

Az európai területi együttműködés három programtípust foglal magába:

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez