Keresés a tartalomban:
Magyar termék

MagyarBrands toplista

Az év fogyasztói márkája a Pick

2013. október 18., magyarbrands/SV
Címkék: magyar termék magyarbrands fogyasztói márka
Idén negyedik alkalommal díjazták MagyarBrands elismeréssel a magyar vonatkozású márkákat. A MagyarBrands nem csupán a védjegy megkülönböztetéssel, egyszeri alkalommal segíti az adott márkát, hanem a program több eleme a márkázás hosszú távú stratégiájában hozhat kézzel fogható, értékesítésben is megmutatkozó eredményeket.

A MagyarBrands célja olyan hazai márkák díjazása, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek határon innen és túl. A MagyarBrands márkához kapcsolt értékek – a megbízhatóság és a minőség – olyan kézzelfogható előnyt jelentenek a magyar és a nemzetközi piacon, amelyek révén a termékek vonzereje és elismertsége is növekszik.

Kaposvári Egyetem Marketing és Kereskedelem Tanszékének felmérése szerint a hazai fogyasztók fizetőképes 25 százaléka erősen márkatudatos, és vonzódik a magyar márkákhoz. Ez az egészségtudatos, a fenntartható életmódot preferáló csoport számára a termék hazai származása, a minőség, a környezettudatos, etikus magatartás és a felelősségtudat összekapcsolódik. Komoly vásárlóerőt képviselnek, évi mintegy 300 milliárd forintot költenek csak élelmiszerre.
 
A felmérésből az is kiderül ha a magyar és a rivális külföldi terméknek azonos az ára, akkor a fogyasztók 85 százaléka választja a hazait. Ha viszont többe kerül a magyar márka a konkurens külföldinél, a hazai árut választók aránya az elmúlt egy év alatt 31 százalékról 25-re csökkent.

MAGYARBRANDS FOGYASZTÓI MÁRKÁK TOPLISTÁJA 2013


  MÁRKA PONTSZÁM
1. Pick 98,82
2. Herend 95,37
3. Gyulai 95,02
4. Herz 94,81
5. MR1 - Kossuth Rádió 94,42
6. Kalocsai Paprika 94,21
7. IBUSZ 93,52
8. Budapesti Operettszínház 93
9. Gundel 92,91
10. Hollóházi 92,84


MAGYARBRANDS ÜZLETI MÁRKÁK TOPLISTÁJA 2013


  MÁRKA PONTSZÁM
1. Rába 95,87
2. Videoton 92,48
3. Richter 91,64
4. MTI 88,83
5. Főgáz 88,4
6. Fővárosi Vízművek 87,49
7. Kemikál 86,06
8. MTV 84,28
9. Szarvasi 83,49
10. Nitrogénművek 83,46

A kiválasztás pályázati rendszerben, illetve egy szakértői bizottság jelölése alapján történik. Az elismerésre fogyasztói és üzleti kategóriában pályázhatnak a magyar márkák. A MagyarBrands díj odaítélése egyrészt pontosan számszerűsíthető kritériumok (tradíció, tulajdon, menedzsment, foglalkoztatás) alapján történik, amelyet szakmai elbírálás (reputáció, identitás) és GFK fogyasztói ismertség kutatás egészít ki. Ezen szempontok összegzését követően a program szakértői egy komplex mutatószám létrehozásával alakítják ki a sikeres hazai márkák végleges listáját.
  1. Az év fogyasztói/üzleti márkája = abszolút győztes, a lista első helyén végzett
  2. A legdinamikusabb fogyasztói/üzleti márka = a tradíciójához, múltjához képest legelőrébb végzett az abszolút sorrendben
  3. A legelismertebb fogyasztói/üzleti márka = a reputációban a legtöbb pontot kapta
  4. A legsikeresebb új fogyasztói/üzleti márka = az öt évnél nem régebbi márkák közül a legelőrébb végzett az abszolút sorrendben
A MagyarBrands program - a márkák ranglistáján túl - fontos feladatának tekinti azon szervezetek munkáját elismerni, amelyek kiemelten járulnak hozzá a gyermekek jólétét szolgáló feladatok ellátásához valamint a kulturális élet előremozdításához, megerősítéséhez.
 
A MagyarBrands Gyermekekért különdíjat 2013-ban a Szemem Fénye Alapítvány, a MagyarBrands Kultúráért különdíjat a Budapest Music Center, a MagyarBrands innovációs különdíjat az NNG nyerte el.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez