Keresés a tartalomban:
Elektronika

Energiaegyetem: több mint egy gyorstalpaló!

2013. október 4., Szabó Zoltán Attila
Címkék: energiaegyete energiafogyasztás tananyag online kurzus Schneider Electric
Az Energy University kezdeményezés 2009-ben indult, azóta világszerte 350 ezer hallgató vett részt legalább egy kurzuson. A rendszer folyamatosan bővül, jelenleg 322 ingyenes, online kurzust számlál, melyek az energiafogyasztás csökkentésének lehetőségeit és módszereit mutatják be különféle területeken.
A tíz szakmai szervezettel együttműködésben kialakított tananyag elsősorban gyárak üzemeltetői, energiaauditorok és tanácsadók, mérnökök, állami alkalmazottak és kormányzati tisztségviselők számára készült.
 
A témakörök az alternatív energiatermelési technológiáktól és a világítástechnika alapjaitól a nagy teljesítménysűrűségű energiaelosztásig és a hatékonyság gazdaságtanáig terjednek.
 
A tananyagok különféle iparágban tevékenykedő embereket vonzanak: az informatika, adatközpont-üzemeltetés, épületmenedzsment, vendéglátás, egészségügy, gépipar és az energiaipar területéről, valamint a vízhez, gázhoz és olajhoz kapcsolódó ágazatokból is jelentkeztek szakemberek a kurzusokra, de akadt a résztvevők között egyetemi hallgató és nyugdíjas mérnök is. Beosztásuk alapján a részvevők 26 százaléka menedzser, 22 százaléka alkalmazott, 12 százaléka tanácsadó, 7 százaléka igazgató, 5 százaléka vezető (elnök vagy vezérigazgató), 2 százaléka ügyvezető alelnök és 1 százaléka alelnök, míg a résztvevők negyede sorolta magát „egyéb” beosztás alá.

Az online, ingyenesen elérhető kurzusok alapján a szakemberek költségtérítéses keretben vizsgát is tehetnek. A sikeres vizsgázók megszerzik a Professional Energy Manager (PEM) tanúsítványt. Az online teszten legalább 70 százalékot kell teljesíteniük ezért a vizsgázóknak.
 
„Büszkék vagyunk rá, hogy már online PEM vizsgát is kínálhatunk. Ráadásul ezt az IEP szervezettel közösen valósíthattuk meg, amely köztudottan a legjobb gyakorlati energiamenedzsment oktatást és technikai támogatást nyújtja. Ez a különleges lehetőség újabb mérföldkő az Energy University tevékenységében, amelynek során segítséget nyújtunk a szakemberek számára ismereteik és karrierlehetőségeik bővítésében, valamint népszerűsítjük a vállalatok hatékonyságát és fenntarthatóságát javító megoldásokat” – informált Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója, a rendszer „gazdája”.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez