Keresés a tartalomban:
Jog

Eljárás a Magyar Kedvezménykártya Kft-vel szemben

2012. október 9., GVH
Címkék: GVH.eljárás fogyasztók megtévesztés fogyasztó Magyar Kedvezménykártya Kft.
A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított az MKK Magyar Kedvezménykártya Kft.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.
A GVH azért indított eljárást, mert a cég által üzemeltetett „Magyar Kedvezmény Kártya rendszer” népszerűsítése során megjelent tájékoztatásai valószínűsíthetően megtévesztő állításokat tartalmaznak, továbbá a fogyasztók rendszerbe történő beléptetésével kapcsolatosan felmerülhet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése.
 
A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont által 2012 májusától az ügyindítás napjáig tartó időszakban a Magyar Kedvezmény Kártya rendszerének népszerűsítéséhez használt valamennyi kommunikációs eszközre.
 
A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette, az eljárás a tények tisztázására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez