Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Munkába áll a pénzügyi jogok biztosa

2012. november 20., NGM
Címkék: pénzügy ombudsman pénzügyi fogyasztóvédelem PSZÁF Pénzügyi Békéltető Testület
Az Országgyűlés elfogadta azokat a Kormány által beterjesztett törvénymódosítási javaslatokat, amely a pénzügyi jogok biztosa, mint önálló jogintézmény felállításához szükségek.
A Kormány az elmúlt időszakban számos intézkedést tett a pénzügyi fogyasztóvédelem területén, de még mindig rendszeresek a fogyasztói panaszok a pénzügyi szolgáltatókra, ezért szükség van a pénzügyi szolgáltatók erősebb kontrollálására, és a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos ismeretek, a fogyasztói tudatosság növelésére.
 
A pénzügyi jogok biztosának a klasszikus biztosi feladatokon - mint például a jogi segítségnyújtáson, tanácsadáson - túl, fontos küldetése lesz a pénzügyi kultúra fejlesztésében, a fogyasztókat segítő pénzügyi ismeretek terjesztésében.
 
A pénzügyi jogok biztosa önálló, független intézményként jön létre. Így immár három szereplő fogja biztosítani az erősebb és teljes körű pénzügyi fogyasztóvédelmet: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) mellett az új hivatal is.
 
A Kormány azt várja az intézményrendszer megerősítésétől, hogy javul a pénzügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők érdekeinek védelme, javul a pénzügyi, fogyasztói jogok ismerete, s mindez hozzájárulhat a pénzügyi rendszer stabilitásának növeléséhez.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez