Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Tájékoztató kiadvány a tojás jelöléséről

2012. május 23., MTI
Címkék: tojás NÉBIH élelmiszer jelölés élelmiszer-biztonság biztonságos élelmiszer tudatos vásárlás tojás ár
A tojások jelölésére vonatkozó legfontosabb információkat tartalmazó füzettel bővítette tájékoztató kiadványainak sorát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - közölte a NÉBIH szerdán az MTI-vel.
A közlemény emlékeztet: a tojás élelmiszer-biztonsági szempontból fontos termék, mivel alapélelmiszer, az emberek gyakran fogyasztják. A tudatos vásárláshoz és fogyasztáshoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyenek a tojásokon és azok csomagolásán alkalmazott jelölésekkel, rövidítésekkel.
 
A NÉBIH legújabb lakossági tájékoztatójában az érdeklődök leggyakoribb kérdéseikre kaphatnak választ. Ilyenek például: honnan tudhatják, hogy a megvásárolt tojás magyar származású-e, szabadon tartott tyúk tojta-e, vagy gyanakodniuk kell-e, ha jelöletlen tojással találkozunk a piacon.
 
Magyarországon évente átlagosan egy ember 270 tojást fogyaszt el. A teljes tojásfogyasztás évente eléri a 2,7 milliárd darabot, amiből 2,5 milliárd darabot termelnek meg Magyarországon. A tojás önköltségi ára darabonként - a technológiai körülményektől függően - most 25-30 forint között van. A magyar tojástermelés éves árbevétele most mintegy 30 milliárd forint körül mozog összességében.
 
A szakmai szervezet - a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint magyarországi kereskedelmi forgalomban kapható baromfitermékek mindegyike folyamatos szigorú élelmiszer-biztonsági vizsgálatokon esik át. Így a magyar vállalkozások jó minőségű, biztonságos húst és tojást kínálnak a fogyasztóknak.



További részletek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) weboldalán

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez