Keresés a tartalomban:
Autó

Segít az autóvásárlásban a TCO kalkulátor

2012 május 21., Kosár
Címkék: autóvásárlás TCO kalkulátor költség kalkulátor Autóstárs magazin
Az autó életút költség kalkulátorral – más néven TCO kalkulátor - egyedülálló módon tudjuk több, mint ezer autótípus fenntartási és amortizációs költségeit ellenőrizni.
Az új szolgáltatást az Autóstárs Magazin hozta létre. "A TCO segíthet abban, hogy tudatosabban válasszunk autót, és ne csupán az ár, hanem több szempont figyelembevételével döntsünk" - fogalmaz a magazin közleménye.
 
Az ingyenes autó életút költség kalkulátorral néhány kattintással megismerhetjük bármely modell reális fenntartási és amortizációs költségeit. A TCO a fenntartási költségek meghatározásakor olyan szempontokkal számol, az autók teljes életútjára, mint a szervizköltségek, üzemanyag-fogyasztás, biztosítások, adók, gumik, vagy épp a finanszírozás.
 
"Egyéni autóvásárlóként gyakran nem számolunk a hosszú távú fenntartási költségekkel, amelyek később hónapról hónapra komoly terhet jelentenek. Ezek természetesen márkánként, modellenként eltérőek. Az autóipari berkekben jól ismert DLM Consulting által életre hívott Autóstárs TCO kalkulátor közel ezer modell, egyenként több száz üzemeltetési költségadatát tartalmazza" – írják. Az adatokat márkakereskedők, márkaszervizek és vezető gépjármű finanszírozási és biztosítási szereplők szolgáltatják.
 
Körülnéz helyettünk
 
A program utánajár - a különböző gyártóktól származó - autók árainak, műszaki paramétereinek, eltérő felszereltségeinek és többéves fenntartási költségeinek. A program számos olyan tapasztalati számokon alapuló adathoz fér hozzá, melyeket a vásárlók nem érnek el.
 
A TCO kalkulátor a személyes használati szokásaink alapján mutatja meg, hogy a kiválasztottak közül melyik márka melyik modelljével fogunk a legjobban járni. A kalkulátor minden olyan költséggel számol, ami várhatóan felmerül egy autó sokéves üzemeltetése során:
 
A szolgáltatás elérhető itt: autostars.hu

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez