Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Vakságot okozhat a hamis vodka

2011. március 22.
Címkék: alkoholfogyasztás hamis termék metanol hamisítvány alkoholkereskedelem
Veszélyes hamis vodkára bukkantak ellenőrzési akciójuk során a brit hatóságok. A hamisítványoknak rendkívül magas a metanol tartalma, fogyasztása így akár tartós vakságot is okozhat
Szimultán végrehajtott ellenőrzési akciók során összesen 88 liter hamis alkoholt és mintegy 1500 szál hamisított cigarettát foglaltak le a hatóságok a kelet-angliai Boston városában. A brit adó- és vámhivatal ellenőrei által végrehajtott akció az illegális alkohol- és dohánykereskedelem felderítésére irányult, amely a hatóságok tapasztalatai szerint egyre bővülő üzletként működik a régióban.
 
A Boston Standard portál beszámolója szerint a hamis alkohol fogyasztása különösen veszélyes lett volna. A hamis vodkát ugyanis többnyire metanolból állítják elő, abból az anyagból, amelyet alapvetően fagyálló folyadék, valamint üzemanyag előállítására használnak. A metanol emberi fogyasztása kisebb dózisban szédülést, légzési nehézséget, nagyobb mennyiségben tartós látásromlást, vakságot is okozhat. Különösen veszélyes a metanol fogyasztása a fiatalkorúak számára, és szomorú, hogy a hamisítók őket célozzák meg eladásaikkal.
 
A hatóságok szerint a hamis termékek az olcsó ár miatt vonzóak lehetnek a fogyasztók számára, akiknek viszont tudniuk kell, hogy a hamisítványok nem csak a legitim kiskereskedőknek és a gazdaságnak okoznak hátrányt, de fogyasztásuk súlyos egészségügyi kockázatokkal is jár.
 
A razzia során letartóztatások még nem történtek, az érintett üzletek ellen jelenleg is folyik a nyomozás, működési engedélyüket felülvizsgálják, és várható, hogy alkoholértékesítési engedélyüket visszavonják.
 
Forrás:  HENT

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez