Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

NO KAMU – a hamisítványok veszélyei

2011. március 18.
Címkék: hamisítás veszély kiállítás HENT hamis termék gyúlékony termék veszélyes gyerekjáték
"NO KAMU" címmel március 22-től három napig a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnáziumban állítja ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) azokat a hamis tárgyakat, amelyeket a vámhatóság hazai eljárásokon lefoglalt. A rendezvény a világszerte egyre nagyobb problémát jelentő, az autóalkatrészektől a gyógyszerekig szinte már minden terméket érintő hamisítás veszélyeire, társadalmi és gazdasági következményeire kívánja felhívni a figyelmet.
A helyi általános és középiskolások a HENT és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak segítségével nyerhetnek bepillantást a hamisítás problémakörébe, valamint a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkaiba.
 
A HENT és a NAV a kiállított hamis termékek és információs anyagok segítségével igyekszik felhívni a figyelmet a hamisítványok megvásárlásával járó kockázatokra. A tárlat egy lakás elrendezése szerint épül fel, ahol az érdeklődők megismerhetik, hogy a mindennapok során hol, milyen hamisítványokkal kerülhetnek kapcsolatba, ezek milyen veszélyeket jelentenek rájuk nézve, és mit tehetnek annak érdekében, hogy elkerüljék a megvásárlással, használattal, fogyasztással járó problémákat.
 
A tárlaton gyúlékony vagy épp működésképtelen elektronikai termékek, használhatatlanul gyenge minőségű ruhaneműk, egészségkárosító anyagokat tartalmazó gyógyszerek, biztonsági előírásoknak nem megfelelő gyermekjátékok, kétes összetételű kozmetikumok, valamint hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményességéről. A kiállításon látható tárgyakat a vámhatóság hazai eljárások során foglalta le.
 

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet
Kapcsolódó oldalak
»A nagyon olcsó mindig gyanús

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez