Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Egységes távvezérlő – álom, nem valóság

2011. április 4.
Címkék: televízió hifi távvezérlő
Kit ne bosszantana, hogy szórakoztató elektronikai rendszere gyarapodásával sajnálatos módon egyre több a távvezérlők száma is. Külön dobozka, gombokkal, a tévének, a rádió-erősítőnek, a dvd-lejátszónak, a régi videómagnónak, a beltéri egységnek, és a többi.
Mi sem lehet kívánatosabb, mint csak egy dobozka. Persze sok gombbal – de azokkal azután mindent egy helyről vezérelhetünk.
 
A The New York Times szakembere utána járt. Azon a piacon, ahol távvezérlőből is minden elérhető - és csüggesztő mérleget vont. Kapható ugyan rengeteg ilyen készülék, áruk 10 dollártól a több száz dollárig terjed – de igazán megnyugtatóan egyik sem használható… Az olcsóbbak működnek úgy-ahogy – de egyszerűen kevés rajtuk a nyomógomb, nem állíthatjuk be valamennyi készülékünket. Még a drágábbak közül sem alkalmas sok arra, hogy pl. elő tudjuk hívni a korszerűbb tévé-készülékek képernyőjén, a kábel-boxokon a beállítási programokat. Van azután egy csoda-kütyü, amelyen (szinte) minden beállítható. Sőt, a számítógépről ismert „makrók” segítségével: egy nyomásra a vezérlő egész sor folyamatot indít el. Ennek előfeltétele azonban, hogy a távvezérlőt számítógépünkhöz csatlakoztatva igen hosszú programozásnak vessük alá, beírva részletesen minden készülékünk pontos adatait. S ez volt a pont, ahol az amerikai tesztelő úgy döntött: marad a távvezérlők csokránál.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez