Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Jöjjön az Európa Pontba!

2011. március 8.
Címkék: élelmiszer címkézés ifjúsági rajzpályázat fogyasztóvédelem fogyasztóvédelmi világnap
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) március 11-től egy héten át kiállításon mutatja be az ifjúsági rajzpályázatra érkezett alkotásokat. Az iskolásoknak meghirdetett rajzversenyt az Egyesület Magyarország soros uniós elnöksége, illetve a Fogyasztóvédelmi Világnap (március 15.) alkalmából szervezte.

Az esemény támogatói:
  • Belvárosi Képzőműhely
  • MOME Nonprofit Kft.
  • PannonColor Művészeti Áruház
A pályázat és a kiállítás célja, hogy játékosan megismertesse a fogyasztóvédelem alapjait a fiatalokkal, a jövő fogyasztóival és ráirányítsa a figyelmet a kiskorúak tájékoztatásának és nevelésének fontosságára.
 
A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes díjátadó alkalmat ad arra is, hogy – a fiatalok tájékoztatását szem előtt tartva – az OFE felhívja a közvélemény és a hatóságok figyelmét az alkoholtermékekkel kapcsolatos visszaélések veszélyeire. Az Európai Parlament által jelenleg is tárgyalt új élelmiszer-címkézési szabályozásból ugyanis kimaradtak a szeszesital termékek. A szeszesital címkéken az alkoholfogyasztás veszélyeire figyelmeztető jelzés elhelyezése segítené a fiatalok egészségének megőrzését. A témával foglalkozó brüsszeli szervezet, az Eurocare felmérése szerint napjainkban az Európai Unióban minden negyedik 15-29 év közötti fiatal férfi halálát okozza az alkohol.
 
A tájékoztató időpontja: 2010. március 11, péntek, 10 óra
 
Helyszín:
Európa Pont – az Európai Unió Háza, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.
 
A rajzpályázatra benyújtott alkotsok megtekinthetők az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület weboldalán!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez