Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Tanyasi termékek vására

2013. február 4., MTI
Címkék: piac tanyasi áru tanyagazda fogyasztó biotrmék fűszer
Csongrád megyei tanyagazdák kínálják az általuk előállított minőségi élelmiszereket hétfőtől hetente két alkalommal Szegeden.
Kispál Ferenc, a Csongrád Megyei Agrárkamara átmeneti elnöke a helyszínen elmondta, a vásárt a Vidékfejlesztési Minisztérium második éve folyó, a tanyasi termékek piacra jutását segítő programjának köszönhetően szervezhették meg.
 
Az április 30-ig tartó kezdeményezés célja, hogy a fogyasztók megismerhessék a tanyagazdák értékes termékeit, és kölcsönös bizalom alakuljon ki a termelők és a fogyasztók között. A vásárlók pontosan megismerhetik, honnan származik az áru, amely minőségére garancia lehet a személyes találkozás – közölte az agrárszakember.
 
Az elnök tudatta, a jövőben szeretnének kapcsolatot kiépíteni a zöldségeket, gyümölcsöket, biotermékeket, mézet, lekvárt, szörpöket, fűszernövényeket, bort, valamint hűtést nem igénylő húsárut, tejtermékeket készítő termelők és a helyi vendéglátósok, kiskereskedők között is.
 
Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, a hétfőnként és péntekenként megrendezett vásáron a tanyagazdáknak nem kell sem helypénzt, sem parkolási díjat fizetniük.
 
A szakember közölte, mivel az utóbbi időszakban érezhetően megnőtt a vásárlói igény a hazai, helyben előállított termékek, a régi, hagyományos ízek iránt, a zömében a homokháti és vásárhelyi tanyákon előállított áruk piacra jutását segítő akció várhatóan április után is folytatódik.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez