Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Aprópénzből jelentős szívesség

2013. január 23., Szabó Zoltán Attila
Címkék: egy forint két forint Facebook Szívesség Közösség közösségi projekt
Idén február végéig váltja be a Magyar Nemzeti Bank a 2007-ben bevont egy- és kétforintos érméket. Ennek apropóján játékos gyűjtést indított a Szívesség Közösség. Az Apró Szívesség Játék keretében február 22-ig várják a pénzérméket. Az apró mellett várják azoknak a közösségi projekteknek, szívügyeknek a nevezését is, amelyek érdemesek arra, hogy az akció ideje alatt összegyűjtött pénzből támogassák megvalósításukat.
A Magyar Nemzeti Bank kimutatása szerint több mint kétmilliárd forint értékben nem kerültek még vissza az egy- és kétforintosok, bevonásuk 2007 szeptemberi bejelentése óta. Itt az ideje összetörni a malacperselyeket, és a kallódó aprópénzt jó célra fordítani! A Szívesség Közösség az összegyűjtött pénz 70 százalékát közösségi értékadásról szóló, lelkesítő projektek támogatására fogja fordítani. A fennmaradó összegből pedig a honlapját szeretné fejleszteni, hogy ott a jövőben még több szívesség valósulhasson meg.
 
Bárki nevezhet egy-egy közösségi projektet, szívügyet a honlapon keresztül, amelyről azt gondolja, hogy fontos értékeket közvetít, összhangban van a Szívesség Közösség szellemiségével és közösségi érdekeket szolgál. A beérkező ötletekre a közösség Facebook-oldalán lehet szavazni.
 
„A játékos gyűjtésben a pénznél is fontosabbak a megvalósuló személyes találkozások, a bizalom, az emberi kapcsolat. Arra buzdítunk mindenkit, hogy rögzítsen vállalást, mondja, mire költsük, vagy a játék oldalán található térképen keressen számára szimpatikus ismeretlent, találkozzék vele, és adja a kezébe az összegyűjtött aprót. Célunk, hogy az ország minden szegletében legyen játékos, és vele lehetőség egy-egy aprónak tűnő, de annál jelentősebb szívességre” – mondta a kezdeményezés kapcsán Joós István, a szivesseg.net alapítója. A www.szivesseg.net weboldalon bárki bármit felajánlhat vagy kérhet, eddig összesen több mint 32 ezer ember regisztrált a honlapon, és több mint 4000 szívesség valósult meg.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez