Keresés a tartalomban:
Autó

Visszahívnak több mint 124 ezer Swiftet

2011. február 23.
Címkék: Suzuki lengéscsillapító márkaszerviz
Az esetleges balesetek megelőzése érdekében egy korábban Egerben készített alkatrész rozsdásodása miatt hívta vissza a Suzuki Swift egyes évjáratait a magyar gyártó; a biztonsági visszahívás 124 ezer 375 Swiftet érint. A rozsdásodás miatt leválhat a kormány-tengelycsonk az első lengéscsillapítókról, ezért a jármű mozgásképtelenné válik.
A heol.hu beszámolója szerint sorra kapják az értesítést azok az autótulajdonosok, akiknek Suzuki Swift típusú járműve 1997. október 1. és 2002. október 1. között hagyta el a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemét. Az autógyártó cég szakemberei az utólagos minőségellenőrzés során észlelték, hogy az első lengéscsillapítók jelentős mértékben elrozsdásodtak. Az érintett tulajdonosoknak nem kell megvárniuk a gyár behívó levelét, a márkaszervizekben az alvázszám alapján, a "Berva Eger Hungary" jelzéssel ellátott lengéscsillapító ellenőrzése után térítésmentesen elvégzik az újonnan 70 ezer forint értékű alkatrészek cseréjét.
 
A zrt. kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a szóban forgó alkatrész hibája miatt személyi sérüléssel járó baleset nem történt, ám a gyár elkötelezett termékei biztonságossága mellett, ezért az érintett évjáratok átvizsgálásáról döntött.
 
A problémás alkatrészt korábban az a Berva 96 Kft. készítette, amelyet azóta felszámoltak. Az egri cég egyik volt – Swift-tulajdonosként érintett, magát megnevezni nem kívánó – dolgozója annyit mondott, hogy a lengéscsillapítók az akkori szigorú technológiai előírások szerint készültek, az autógyár minőségi ellenőrzés után át is vette őket - olvasható a heol.hu-n.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez