Keresés a tartalomban:
Elektronika

Adathalász weboldalak

2013. február 26., It-business
Címkék: antivírus Kaspersky online játék adathalászat kibertámadás
Az elmúlt évben naponta közel 7 ezer kibertámadás érte a gyanútlan játékosokat a Kaspersky Lab adatai szerint. A támadások mindegyike az online játékok és az online banki rendszerek felhasználói adatait igyekezett ellopni.
Ezeket eladási célből szerzik meg a kiberbűnözők, akik az addig virtuálisan létező pénzeket valódi összegekre váltják. A személyes adatok ellopásának további célja az online banki rendszerek feltörése és a rajta lévő pénzösszegek eltulajdonítása volt.
 
A Kaspersky Lab szakamberei arra a felfedezésre jutottak, hogy a kiberbűnözők átlagosan napi 10 rosszindulatú elektronikus levelet küldenek áldozataiknak és további 500 böngésző alapú kísérletet tesznek arra, hogy megfertőzzék a játékosok felhasználói profilját. Mi több, a rosszindulatú programok „kollekciója” pontosan az online játékok segítségével célozza meg az áldozatokat. Például egy jól ismert játék utánzásával hamis weboldalakat hoztak létre, amelyeken ha az áldozat regisztrált, egyből ellopták az összes személyes adatát és jelszavát.
 
2012-ben a Kaspersky Lab szakértői 15 millió rosszindulatú kísérletet regisztráltak, amelyek a hamis weboldalakon keresztül célozták a gyanútlan látogatókat. Az adathalász weboldalak napi száma elérte az ötvenezret. A felhasználók teljes körű védelme csak azon múlott, hogy a többségük rendelkezett megfelelő antivírus programmal.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez