Keresés a tartalomban:
Autó

Tavaly a Ford volt a legnépszerűbb

2014. január 3., MTI/SV
Címkék: autó jármű forgalomba helyezés
Tavaly összesen 67 557 személygépjárművet és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, csaknem 3600-zal - 5,6 százalékkal - többet mint 2012-ben - derül ki a Datahouse Kft. adataiból.
A cég adatai szerint a tavalyi utolsó negyedévben több mint 19 ezer új személygépjármű és kishaszonjármű került forgalomba, 15 százalékkal több mint 2012 azonos időszakában. A 2013. első negyedévében forgalomba helyezett járművek száma még 11,5 százalékkal elmaradt a megelőző év azonos időszakának adataitól, de a második negyedévben már 3,6, a harmadik negyedben pedig több mint 17 százalékos növekedést mértek.
 
Tavaly a legnépszerűbb márka a Ford volt 7878 új forgalomba helyezéssel és 11,66 százalékos piaci részesedéssel, második az Opel 9,96, harmadik pedig a Volkswagen 9,78 százalékos piaci részesedéssel.
 
A Datahouse adatai szerint tavaly 1895 motorkerékpárt helyeztek forgalomba, 5,3 százalékkal nőtt a számuk 2012-höz képest. A forgalomba helyezett új tehergépjárművek száma 5,7 százalékkal csökkent a megelőző évhez képest, míg a nagyhaszonjárműveké csaknem 20 százalékkal emelkedett.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez