Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Virtuális osztályterem

2013. április 2., Európai Bizottság/SV
Címkék: Európai Bizottság távoktatás uniós szakpolitika eTwinning oktatási segédanyag
Az Európai Bizottság új weboldalt indított tanárok részére, mely az Európai Unióról szóló oktatási segédanyagok széles skáláját kínálja az érdeklődőknek. Az anyagot különböző uniós intézmények, kormányzati szervek és civil szervezetek állították össze azzal a céllal, hogy a fiatalok könnyebben megismerkedhessenek az Európai Unióval és az uniós szakpolitikákkal.

eTwinning - Az európai iskolák közössége

Biztonságos és ingyenes weboldal, ahol az európai tanárok megoszthatják egymással ötleteiket és közös projektekben vehetnek részt. A honlapon eddig több mint 190 000 tanár és 100 000 diák regisztrálta magát. http://www.etwinning.net/hu/pub/index.htm

A „virtuális osztályterem” kiváló minőségű kiadványokat és interaktív eszközöket biztosít 12–18 éves diákok számára elméleti és gyakorlati fogyasztói készségek oktatásához. A fogyasztók osztályterme – a fenntartható fogyasztástól a pénzügyi ismeretekig – fogyasztóoktatási témák széles skáláját öleli fel. A weboldal egyúttal felkérés is a tanároknak, hogy csatlakozzanak a rajta létrehozott dinamikus webes közösséghez.
 
Az oldal indulását egy iskolák közötti tanulmányi versennyel fogják megünnepelni. Az EU ezzel is szeretné arra bátorítani az iskolákat, hogy – a fogyasztók osztálytermében elérhető eszközök segítségével – fogyasztói ügyekkel kapcsolatos projekteket állítsanak össze. A tanárok az indulás napján iratkozhatnak fel a versenyre. A tanárok és diákok együttműködésével zajló legjobb projekt fődíja egy brüsszeli osztálykirándulás.A fogyasztók osztályterme az eTwinninggel együttműködésben jött létre.

A virtuális osztályterem elérhető lesz az Európai Bizottság honlapján található Tanár-segéd oldalról is, amely tanároknak nyújt használatra kész tananyagokat Európáról.
 
A Consumer Classroom egy tanároknak szóló közösségi oldal, amely szerte az EU-ból különböző fogyasztói oktatási források, illetve interaktív és kooperatív oktatási eszközök átfogó könyvtárát hozza létre, hogy segítsen kidolgozni és megosztani a tanórák anyagát a diákokkal és más tanárokkal.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez