Keresés a tartalomban:
Életmód

Nyilvános konzultáció az EU éghajlat- és energiapolitikájáról

2013. április 9., Európai Bizottság
Címkék: Európai Bizottság megújuló energia energiapolitika üvegházhatás
Az EU ambiciózus éghajlatvédelmi és energiapolitikai célokat határozott meg 2020-ig az üvegházhatású gáz-kibocsátás csökkentése, az energiatakarékosság és a megújuló energiaforrások fejlesztése terén. A Bizottság – első lépésként – online konzultációt indít, amely július 2-áig tart.
A megújuló energiaforrások használata még inkább elterjedne a háztartások és a vállalkozások körében, ha kevesebb bürokratikus akadály állna ennek útjában, ha a megújuló energiahordozók nagyobb mértékben állnának rendelkezésre az energiapiacon, és ha az azok igénybevételére adható támogatások rendszere áttekinthetőbb és következetesebb lenne.
 
Az online konzultáció résztvevői a következő kérdésekkel kapcsolatban fejthetik ki véleményüket:
 
A válaszadók által megfogalmazott véleményeket is figyelembe véve a Bizottság még idén javaslatot fog benyújtani a 2030-ig tartó uniós éghajlat- és energiapolitikai stratégiára vonatkozóan.
 
A következő tízéves időszakra felvázolt intézkedések előrelépést fognak jelenteni a jelenlegi stratégiához képest: figyelembe fogják venni az energiaszerkezet, vagyis az energiahordozó-összetétel változásait, a gazdasági kilátásokat és az új technológiákban rejlő lehetőségeket is.
 
A célkitűzések továbbra is ugyanazok: csökkentenünk kell az üvegházhatású gázok kibocsátását, gondoskodnunk kell az EU energiaellátásáról, valamint ösztönöznünk kell a növekedést, a versenyképességet és a munkahelyteremtést.
 
Az üvegházhatású gáz-kibocsátás mérséklésére irányuló stratégiája keretében a Bizottság kikéri a polgárok és vállalkozások véleményét arról is, hogyan lehet a legjobban előmozdítani a CO2 leválasztását és tárolását célzó technológiák fejlesztését.
 
A megújuló erőforrások használatára vonatkozó kötelező célok elősegítik a növekedést
 
Egy nemrég közzétett, a megújuló energiaforrások fejlesztése terén elért uniós eredményekről szóló jelentés arról számol be, hogy a kötelező célokat is előíró jelenlegi szakpolitika eredményeképpen erőteljes növekedésnek indult a megújuló energia-szektor.
 
További információk az éghajlatváltozásról és az energiahatékonyságról!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez