Keresés a tartalomban:
Elektronika

Célzott támadások kifinomult módszerekkel

2013. április 26., It-business
Címkék: kibertámadás Symantec szellemi tulajdon mobil eszközök rosszindulatú programok
A Symantec legújabbinternetbiztonsági jelentése szerint 2012-ben az előző évhez képest 42 százalékkal nőtt a célzott támadások száma, melyek gyakran szellemi termékek eltulajdonítására irányulnak, és nem csak nagy szervezeteket fenyegetnek.

A Symantec statisztikai szerint tavaly 58 százalékkal nőtt a mobil eszközökre tervezett rosszindulatú programok száma. A személyes információk eltulajdonítására irányuló mobil fenyegetések pedig 32 százalékát teszik ki a támadásoknak.

Fontos újdonság, hogy már nem a kormányokat támadják leggyakrabban, egyre nagyobb mértékben sújtják a gyártó cégeket és a 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató kkv-ket, amelyek az ilyen jellegű támadások 31 százalékának célpontjai. Ráadásul már nem a cégvezetők az elsődleges célpontok, hanem a szellemi tulajdon előállításával foglalkozó dolgozók, így például mérnökök, szakértők vagy a kereskedelmi osztályok munkatársai.
 
“A kiberbűnözők ebben az évben sem vesztettek a lendületükből: folyamatosan új módjait keresik annak, hogy különféle méretű szervezetektől információkat lopjanak” - mondta budapesti tájékoztatóján Teasdale Harold, a Symantec magyarországi és szlovéniai országmenedzsere. “A támadások egyre kifinomultabbak, az it-szektor fejlődése pedig egyre összetettebb újdonságokat szül. Az információrobbanás, a virtualizáció, a mobilitás, a felhőalapú technológiák és általában az it egyre szélesebb körű felhasználása miatt a cégeknek teljes mélységében kell átgondolniuk a biztonsági óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a jövőben is a támadók előtt tudjanak járni.” - tette hozzá.

Valamennyi támadástípust összegezve Magyarország világszerte a 23. helyet foglalja el a listán, míg tavalyelőtt a 25. volt. Ha csupán az európai országok között vizsgáljuk hazánk helyzetét, ott a tizedik helyet foglaljuk el a támadástípusok összesítése alapján. A botnetekben való érintettségünket tekintve pedig a harmadik helyen szerepelünk.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez