Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Kevesebb visszaélést tapasztaltak a fogyasztóvédők

2011. április 21.
Címkék: NFH húsvét ellenőrzés akció áruházlánc szavatosság fogyasztó fogyasztóvédelem dr.Fülöp Zsuzsanna
Kedvező tapasztalatokkal zárták Húsvét előtti országos ellenőrzésüket a fogyasztóvédők. Kevesebb volt a megkárosítás, megtévesztés – tájékoztatta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője a Kosár magazint.
Dr. Fülöp Zsuzsanna elmondta, hogy szakértőik az előző évekhez képest sokkal kevesebb hiányosságra bukkantak. A nagyobb áruházláncok ellenőrzésekor rendben találták az árak feltüntetését, a termékcímkézést, sőt a korábban slágernek számító csokoládé – bevonó massza megnevezéssel sem éltek vissza a kereskedők. Pozitív eredményként könyvelték el, hogy az ellenőrök alig találtak lejárt szavatosságú terméket.
 
Próbavásárlásokon tesztelték, hogy a pénztárak valóban az akciós árakat számolják-e fel, de itt sem találtak kirívó szabálytalanságot.
 
Egy-két helyen próbálkoztak a régi trükkel, hogy belemérték a csomagolóanyagot a termékbe és egy áruházban a „+1 ajándék”-ról kiderült, hogy nem volt ajándék.
 
Az NFH szóvivője komoly javulásnak tartja, hogy az átfogó ellenőrzés során sehol nem találtak veszélyes terméket, sem olyan árut, amit korábban már letiltottak és kivontak a forgalomból.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez