Keresés a tartalomban:
Elektronika

Mikrókat vizsgált az NFH – Egy megbukott a teszten

2015. október 6., NFH/FL
Címkék: mikró mikrohullámú sütő készenlét teljesítmény fogyasztás
Mikrohullámú sütőket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratórium szakemberei azt ellenőrizték, hogy a mikrohullámú sütők teljesítményfelvétele készenléti állapotban megfelel-e az előírásoknak. Többek között Samsung, LG és Gorenje gépeket teszteltek, a hét vizsgált termék közül egyről derült ki, hogy nem az előírásoknak megfelelően készült.

Tudta? Más szabályok vonatkoznak a 2013 előtt gyártott mikrohullámú sütőkre

Az ellenőrzésben részt vevő kormányhivatalok hét olyan mikrohullámú sütőből vettek mintát, amelyek készenléti üzemmóddal is rendelkeznek, illetve a magyarországi áruházláncokban kaphatóak. A vizsgált termékek közül az Orion, OM-5121D modellszámú kombinált mikrohullámú sütő nem felelt meg az előírásoknak, mert a teljesítményfelvétele készenléti üzemmódban meghaladja a megengedett értéket, illetve az előírás ellenére a mikrohullámú sütő nem rendelkezik energiagazdálkodási funkcióval. A termék forgalmazása így nem jogszerű, az eljárás folyamatban van.
 
Készenléti üzemmódban van egy készülék, amikor nem használjuk, de az továbbra is áram alatt van, vagyis nem húzzuk ki a konnektorból. Ilyenkor kizárólag bizonyos funkciókat látnak el a készülékek (például mutatják az időt), és áramot is fogyasztanak, a fogyasztás mértékét az Európai Unóban szabályozza. A környezet védelme érdekében az Európai Bizottság - az alábbi táblázatban megadott időpontoktól forgalomba hozott készülékeknél - funkciótól függően 1.00 illetve 0,50 W-ban maximalizálta a készenléti teljesítményfelvételt.



A 2010. január 1. és 2013. január 7. között forgalomba hozott mikrohullámú sütők teljesítményfelvétele készenléti állapotban legfeljebb 0,1 százalékkal haladhatja meg az előírt 2,00 W-ot. A 2013. január 7. után forgalomba hozott mikrohullámú sütők teljesítményfelvétele készenléti állapotban legfeljebb 0,10 W-tal haladhatja meg az előírt 1,00 W-ot.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez