Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Jamie Oliver bevezetné az élelmiszer órát az iskolákban

2015.március 30., Faludi Linda
Címkék: Jamie Oliver elhízás egészséges táplálkozás szakács oktatás iskola
A szakács-műsorvezető petíciót indított azért, hogy az iskolákban tegyék kötelezővé az élelmiszer kapcsolatos alapvető ismeretek oktatását.
"A következő generáció tagjai rövidebb ideig élnek majd, mint a szüleik, ha nem teszünk semmit" - fogalmazott Jamie Oliver, aki szerint az elhízás járványként terjed az egész világon. A sztárszakács a change.org weboldalon közzétette petíciója kapcsán elmondta: jelenleg 42 millió öt éves gyerek elhízott vagy túlsúlyos, ezért be kell vezetni az élelmiszerekkel és étkezéssel kapcsolatos oktatást az általános iskolákban.
 
Oliver szerint az első lépés a petíció aláírása és annak népszerűsítése a közösségi oldalakon. Egy hét alatt mintegy 60 ezren támogatták a kezdeményezést, a szakács reményei szerint ha elég aláírást gyűjtenek a G20 országok vezetőit is csatlakozásra lehet bírni.
 
https://www.change.org/p/jamie-oliver-needs-your-help-fighting-for-food-education

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez