Keresés a tartalomban:
Magyar termék

A Magyar kézműves fagylalt napja

2015. május 8., Kosár összeállítás
Címkék: fagylalt kézműves fagylalt Magyar Kézműves Fagylalt Napja fagyi
Május 8-án, pénteken rendezik meg a Magyar kézműves fagylalt napját. Ezen a napon féláron fagyizhatunk azokban a fagylaltozókban, melyek csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Felmérések szerint a magyarok 22 százaléka számít megrögzött fagyizónak, ugyanis ők nyáron hetente legalább egy gombócot megesznek a hideg édességből. 38 százalék havi rendszerességgel és 36 százalék pedig csupán évi pár alkalommal fagyizik. Nagyon kevesen - a válaszadóknak csupán 4 százaléka - mondta, hogy soha nem fogyaszt fagylaltot.
 
A Generali Biztosító 2014-es kutatásából az is kiderült, hogy a nők az édesszájúabbak, hiszen a heti rendszerességgel fagyizóknak 58 százaléka nő!



Forrás: Generali Biztosító

A nyári hónapokban természetesen több fagylalt fogy, a cukrászdák és a fagyizók is nagyobb kapacitással működnek. A sokszor napi 12-14 órás nyitva tartásnak lehetnek negatív következményei is. Szerencsére viszonylag könnyű észrevenni, ha valami gond van a nyári desszerttel.

Mire figyeljünk?

A felolvadt és újra lefagyasztott fagylaltban és a felületén jégkristályok, jégdarabok találhatóak. Az újrafagyasztott fagyiba pedig az esetleg belekerült baktériumok könnyen elszaporodhatnak. A fagylalt összetételét tekintve jó táptalaj a baktériumok számára, ezért még alacsony tárolási hőmérsékleten is csak rövid ideig (általánosan 72 órán át) tárolható. Ebből kifolyólag mindig olyan helyen együnk fagylaltot, ahol a pult és a környezete tiszta, illetve a fagylaltpult zárt. Továbbá figyeljük a díszítést is, akkor jó, ha a fagylaltot csak ehető, tiszta élelmiszerekkel díszítik.
 
A Pénzcentrum gyors körképe szerint országszerte gyakorlatilag sehol sem találunk gombóconként 150 forintnál olcsóbb fagylaltot. Tapasztalataink szerint az idei évre gombonként 180 forint tekinthető átlagos árnak. Természetesen a szórás hatalmas, Budapest belvárosában akár 400 forintot is elkérhetnek egy gombócért. Érdemes figyelni arra, hogy egyre több olyan fagylaltozó van, amelyik nem gombócra, hanem súlyra adja a fagylaltot.
 
Az akcióban résztvevő fagyizók listája itt olvasható!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez