Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Piacfelügyeleti vizsgálat a Kun Mediátor Kft-nél

2015. április 16., MNB/SV
Címkék: MNB vizsgálat engedély nélküli tevékenység
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti vizsgálatot indít a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-vel (székhely: Budapest, 1149 Egressy út 28-30.) szemben. A társaság fő tevékenységeként utazási irodaként működik, utazásközvetítéssel foglalkozik, amely mellett pénzváltási tevékenységet is folytat. A társaságnak pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nincs az MNB-nél.
A beérkezett piaci jelzések alapján a jegybank azonnal megkezdte az ügy áttekintését, s ennek során egyeztetett az illetékes rendőr főkapitányság szakembereivel is. Az ügy kapcsán számos feljelentés érkezett a rendőrséghez is.
 
Az MNB a pénzügyi piacok stabilitása és a fogyasztók biztonsága érdekében valamennyi ilyen esetet haladéktalanul feltár, a jogosulatlan szolgáltatókat eltiltja a piaci tevékenységtől, szükséges esetén egyéb szankciókat is alkalmaz, illetve feljelentést is tesz az illetékes nyomozó hatóságnál. A jegybank ismételten felhívja a figyelmet felügyeleti honlapjának Figyelmeztetések menüpontjára, amely tartalmazza a jegybank látókörébe került, pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedély nélkül tevékenykedő társaságok listáját. A felügyeleti engedéllyel vagy regisztrációval tevékenykedő pénzügyi intézmények listája ugyancsak e honlap Piaci szereplők menüpontjában érhető el.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez