Keresés a tartalomban:
Egészséges táplálkozás

Maradék húsvéti tojás - jobb vigyázni vele

2015. április 7., Faludi Linda
Címkék: szalmonella Egészség Világnapja WHO tojás élelmiszerbiztonság
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az egészség világnapja alkalmából az egyik legfontosabb élelmiszerbiztonsági kockázatra, a szalmonellára hívja fel a figyelmet. Évente több mint 85 ezren kapnak szalmonella fertőzést az EU-ban, holott a betegség néhány óvintézkedés betartásával elkerülhető lenne.


Láz, hasi fájdalom, hasmenés, émelygés - ezek a szalmonella legjellemzőbb tünetei. A kellemetlen következmények mellett ez a bakteriális fertőzés súlyos szövődményekhez és akár halálhoz is vezethet idősebb, gyengébb immunrendszerű betegek esetében. A WHO az április 7-i egészség világnapja alkalmából kiadott tájékoztató anyagaiban arra hívja fel a figyelmet, hogy a szalmonella az egyik leggyakoribb élelmiszerrel terjedő betegség, évente több mint 85 ezer szalmonellás beteget regisztrálnak az EU-ban.
 
A baktérium leggyakoribb hordozója a tojás, a WHO szerint mind a fogyasztók, mind a törvényhozók tehetnek azért, hogy csökkentsék a fertőzések számát.

Tanácsok a fogyasztóknak:



Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése alapján évente 2 millió haláleset köthető a nem biztonságos élelmiszerek fogyasztásához. A WHO minden évben április 7-én ünnepli az Egészség Világnapját. 2015-ben az élelmiszer-biztonságra szeretnék felhívni a figyelmet.




Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez