Keresés a tartalomban:
Energia +

Ismét MVM Energia Futam

2014. szeptember 15., MTI/SV
Címkék: autó alternatív hajtás saját építésű autó verseny Európai Mobilitási Hét
Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek szombaton a budapesti Széchenyi téren a IV. MVM Energia Futamon. Az idei futam a legek versenye lesz: a legtöbb jármű, a legtöbb csapat, a legtöbb külföldi és a legtöbb egyetem részvételével, hiszen 5 egyetem nevezett 10 csapattal - mondta el Bognár Gábor versenyigazgató. Kiemelte, hogy idén a legkreatívabb elnevezés és a legszebb jármű is díjra talál a közönség szavazatai alapján.


A futamon 50 csapat vesz részt 60 járművel - mondta el Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a rendezvényt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón. Hozzáfűzte: ez a futam lehetőséget nyújt a hazai mérnöktársadalomnak, hogy tagjai bemutathassák az általuk elképzelt jövőbeli technikát, így a közönség is mintát kaphat a jövő évezred közlekedéséről.
 
A korábbi évekhez hasonlóan a versenyen idén is nem konvencionális meghajtású járművek állnak rajthoz. A saját építésű vagy átépített közlekedési eszközöket hajthatja elektromos áram, hidrogén, napenergia, sűrített levegő és emberi erő is. A résztvevőknek a sikeres szerepléshez a gyorsaság mellett elengedhetetlen a megbízhatóság, a kreativitás és az innovatív gondolkodásmód - fogalmazott Nagy Csilla PR vezető, hozzátéve: az alternatív hajtású járművek versenyének küldetése, hogy a lakossággal megismertesse a közlekedés jövőjét, a fenntarthatósági fejlődés lehetőségeit, a hazai járműipar innovációit, valamint a fiatal mérnököknek teret adjanak találmányaik, fejlesztéseik és "hóbortos" járműveik bemutatására..
 
Az egész napos, ingyenes rendezvény programjai között szerepel Cloud 9+ koncert, tesztvezetés, motoros-kaszkadőr- és kerékpáros bemutató, valamint kémiai és fizikai kísérletek is.
 
Az érdeklődők a nyitott bokszutcában testközelből is megismerkedhetnek a különleges járművekkel és kipróbálhatják a már kereskedelmi forgalomban is kapható villanyautókat. Az Európai Mobilitási Hét kiemelt hazai rendezvényének fővédnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.
 
Az MVM Csoport 2011-ben hívta életre az Energia Futam rendezvénysorozatot, amelyen első alkalommal az Andrássy úton mérték össze tudásukat az alternatív hajtású járművek.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez