Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

QR-kód a csekkeken

2014. november 24., biztositasiszemle/SV
Címkék: QR kód csekk posta átutalás befizetés
Januártól a postai csekkeken is megjelennek a QR-kódok, amelyek segítségével otthonról is ki lehet fizetni a számlákat - mondta Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. kiemelt ügyfelek és ügyféltámogatási vezérigazgató-helyettese a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
Jövő évtől QR-kódok is megjelennek majd a teljes kitöltöttségű postai csekkeken, január 1-től ez egy kötelező tartalmi elem lesz. A számlák QR-kód segítségével történő bankkártyás kifizetését a Magyar Posta október végén megjelent mobilapplikációjával lehet majd igénybe venni. Jelenleg egy biztosító céggel tesztelik a rendszert, januártól pedig tömegesen is megjelennek majd a kódok a csekkeken.
 
A QR-kód olyan információhalmaz, amelyet a mobiltelefon a megfelelő alkalmazás segítségével képes dekódolni, és a befizetésre váró számla adatait egy új felületen jeleníti meg. A kódokat már használja a Díjbeszedő Holding, amelynek iCsekk elnevezésű rendszerében okostelefonok segítségével néhány gombnyomással lehet fizetni a számlákat.
 
Kovács Zoltán szerint a fogyasztói szokások eltérőek, a postának ezért az a célja, hogy a hagyományos, csekkalapú befizetések mellett új lehetőségeket is kínáljon, bár a társaság abban anyagilag is érdekelt, hogy a jövőben is megmaradjon a csekkalapú befizetési lehetőség, hiszen a több mint 20 éve a piacon lévő sárga és fehér csekkekből jövedelmük származik.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez