Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Több mint hétezer liter hamis mosószer

Csipet só, kis parfüm és máris kész

2014. november 7. , adozok.hu/SV
Címkék: mosószer hamis termék hamis mosószer NAV mosószerhamisítás
A NAV pénzügyi nyomozói tízmillió forint értékben több mint hétezer liter hamis mosószert, és előállításukhoz, illetve csomagolásukhoz szükséges eszközöket foglaltak le. Az eddigi bizonyítékok szerint a hamis mosószerek felvevőpiacát elsősorban ukrán vásárlók jelentették, de jutott belőle a magyar piacokra is.
Jól jövedelmező üzlet a folyékony mosószer hamisítás, amelyre legjobb bizonyíték, hogy az elkövetők a bűnismétléstől sem riadnak vissza. A NAV pénzügyi nyomozói tavaly december végén lepleztek le Nyíregyházán egy illegális mosószerüzemet, a gyanúsítottak azonban nem adták fel, új helyszínen folytatták a gyártást.
 
Az akkori akcióban öt férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, mivel a silány minőségű mosószereket és öblítőket neves márkajelzésekhez hasonló flakonokba és dobozokba csomagolták, majd a hamis termékeket ukrán, román kereskedőknek, és többségében nyíregyházi viszonteladóknak adták el.
 
A piaci keresletre tekintettel és a nagy haszon reményében azonban a hamisítók a lebukást követően sem álltak le. Újabb raktárhelyiséget béreltek és folytatták a gyártást. Az alapanyagként felhasznált rossz minőségű mosógélhez térfogatnövelőnek vákuumsót adagoltak, a kívánt illat és szín elérése érdekében pedig parfümkoncentrátumot és ételszínezéket használtak fel.
 
A helyszínen négy férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként üzletszerűen elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt. Közülük ketten a bűnismétlésre tekintettel előzetes letartóztatásban vannak. Az elkövetőkre akár 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is várhat.
 
Amikor a banda legutóbb lebukott, akkor 9000 liter hamis mosószert „gyártottak”. A NAV akkori fotóin látszott: betonkeverőben kotyvasztották az anyagot.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez