Keresés a tartalomban:
Elektronika

Olcsó laptop? Ezek a legjobbak!

2014. március 18., Witch?/FL
Címkék: laptop monitor Toshiba legjobb vétel tablet Witch ultrabook notebook
A Which brit fogyasztóvédelmi magazin elkészítette a kétszázezer forint alatti kategória legjobb laptopjainak listáját. A szakértők a hordozhatóság, az ár, a képernyő és a készülék mérete alapján választották ki a győzteseket.

A legsokoldalúbb: Lenovo IdeaPad Flex 14



Bár ez a készülék nem teljesértékű laptop-tablet kombináció, a kijelző elforgatható és érintőképernyőként is működik. A tizennégy hüvelykes monitor nem a grafika rajongóinak álma, de az ár-érték arány kategóriagyőztessé teszi a Lenovo gépét.

A legjobb ultrabook - Toshiba Satellite NB10t-A-101



A MacBook pro vékonyságát és erejét utánzó Windowsos laptopok között a Toshiba kompakt kis gépe győzött. A mindössze 11,6 hüvelykes képátló mellett a mérsékelt ár meglátszik az akkumulátor élettartamán is. A Toshiba ultrabookja csak négy órányi folyamatos filmnézést enged meg, a billentyűzete pedig kicsit nehezen használható. Ugyanakkor a Which szerzői szerint a 300 font (kb. 110 ezer forint) körüli árba belefér néhány kompromisszum.

A legjobban hordozható: Samsung ATIV Book 9 Lite



Mindössze másfél kilós súlyával és 13,3 hüvelykes kijelzőjével a dél-koreai gyártó gépe ideális lehet diákok számára. A gép könnyen befér egy táskába és ráadásul az akkumulátor több mint öt órányi internetböngészésre képes wifin keresztül. A vásárlóknak elsősorban a konnektivitás terén kell kompromisszumot kötniük, a karcsú gépbe csak két USB csatlakozót építettek, és az ethernet és HDMI kapcsolathoz is adapterre van szükség.

A legjobb képernyőméret - Asus X550CA-XX877H



A 15,6 hüvelykes monitor és a 1,366×768 pixeles felbontás teszi győztessé az ASUS laptopját a Which szerint. A beépített SonicMaster hangszórók a vártnál jobb hangélményt nyújtanak, viszont az akkumulátora mindössze három és fél órányi videónézést tesz lehetővé.

A legjobb ár - HP TouchSmart 11-e030sa


A 112 ezer forintnak megfelelő ár az első helyre emeli a HP laptopját a Windows 8-as gépek között, ráadásul ez a másfél kilós, 11,6 hüvelykes kijelzőjű notebook könnyen hordozható is. Persze – akárcsak a többi olcsó laptop – ez is szenvedni fog, ha hardverigényes szoftvereket futtatunk rajta.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez