Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Korszerűbbek a MÁV jegykiadó automatái

2014. március 17., primonline/SV
Címkék: MÁV vonatjegy bannkártyás fizetés Paypass bérlet számla jegykiadó automata
Új funkciókkal bővültek a MÁV-Start jegyautomatái: megjelent az angol nyelvű kezelő felület, valamint a vásárlásról már számla is kérhető. Az automatákon bankkártyával is lehet fizetni, ezen belül PayPass kártyákat is használatnak az utasok. A vasútállomásokon és megállóhelyeken az internetes jegykiadó automatákkal együtt összesen 123 darab jegykiadó automata áll 64 állomáson az utazóközönség rendelkezésére.
A Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalak állomásain található jegykiadó automatákból a legtöbb belföldi menetjegytípus mellett az InterCity pót- és helyjegyek, vasúti bérletek is megvásárolhatók, valamint átvehetők az interneten vásárolt menetjegyek is. A napi szinten ingázóknak kényelmesebbé teszi az automatából a vásárlást a megvalósult számlanyomtatás, hiszen ezáltal egyszerűbbé és gyorsabbá válik a bérletekkel kapcsolatos ügyintézés.
 
A számlázási adatokat előzetesen az internetes jegyértékesítési felületen, vagy a telefonos ügyfélszolgálat MÁVDIREKT vonalán szükséges megadni. Az így kapott azonosítót kell begépelni a vásárlás során az automata kezelőfelületén, amely ezt követően a kifizetett jeggyel, bérlettel együtt nyomtatja ki a kért számlát. Az angol nyelvű kezelőfelület bevezetése a külföldi utasoknak nyújt jelentős segítséget, várhatóan a Ferihegy megállóban található automatán, valamint a budapesti fejpályaudvarokon lesz a legkihasználtabb ez a funkció.
 
A 47 jegykiadó automatán beüzemelésük óta több mint negyedmillió vásárlási tranzakció történt, a legtöbbet a Nyugati pályaudvar gépeit használták az utasok. A menetjegyek a legnépszerűbbek, ezt követik a pótjegyek, majd a bérletek. Eddig összesen 2200 féle belföldi utazáshoz vásároltak az utasok menetjegyet vagy bérletet, az első négy helyen az értékesítési adatok alapján Budapest és Monor, Üllő, Monorierdő illetve Pilis közötti olyan utazás volt, ahol az utasnak a Budapesten belüli szakaszra volt Budapest-bérlete.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez