Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Százezret spórolhat!

Fölösleges babatermékek toplistája

Faludi Linda
Címkék: csecsemő bababútor hinta játék felmérés szülő Which magazin
A Which? brit fogyasztóvédelmi magazin több mint kétezer szülőt kérdezett meg arról, melyek azok a babatermékek, amelyeknek a legkevésbé vették hasznát. Az eredmények szerint az átlag szülők ezekkel a vásárlásokkal körülbelül 275 fontot, azaz 103 ezer forintot dobtak ki az ablakon.
A Which? szerkesztői a felmérés során a feltétlenül szükséges termékeken (pelenka, autós gyerekülés, stb.) kívül minden, a kisbabák számára kapható árucikkről kérdezték a brit szülőket. Az öt évesnél kisebb gyerekek szülei elmondták, melyek azok a termékek, amelyeket a leghasznosabbnak és amelyeket a leghaszontalanabbnak találtak.
 
Eszerint a leghasznosabb babatermékek közé tartoznak a fülben is használható digitális lázmérők, a hálózsákok és a fertőtlenítésre használt elektromos gőzölők, csakúgy, mint az összehajtható hálós gyerekágyak. Nem meglepő módon a szülők számára a biztonság a legfontosabb szempont, ugyanakkor kiderült, hogy a válaszadók jelentős összeget, átlag 275 fontot költöttek el fölöslegesen olyan babatermékekre, amelyeknek azután nem vették hasznát.
 
Ezek között is első helyen szerepel az ajtóra szerelhető babahinta, amelyet a babafürdető kád követ. A top háromba küzdötte be magát a kézi mellpumpa. A hinták és függő alkalmatosságok láthatóan haszontalanok a brit szülők számára, hiszen a negyedik és ötödik helyet a bébi függőágy, illetve a babahordozó kendő szerezte meg.
 
Az angol párok haszontalannak ítélték a pelenkatartót és a bumbo ülőkét is, de a nyolcadik helyre került a szinte minden filmben kötelezőként ábrázolt, gyerekágy fölé függesztendő játékcsalád is. Végül: a kilencedik leghaszontalanabb tárgy a pólyázásra specializált takaró, a top tizes listát pedig a pelenkáknak szánt szemetes zárja.
 
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2621011/Top-ten-products-baby-DOESNT-need-Parents-reveal-useful-items-bid-save-275.html

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez