Keresés a tartalomban:
Magyar termék

Tanyasi termékek piaca a Hold utcában

2014. május 14., Pr7/MTI
Címkék: magyar termék piac Hold utca őstermelők beruházás Vidékfejlesztési Minisztérium
Átadták a főváros első, a hét hat napján tanyasi termékeket árusító piacát Budapesten a belvárosi Hold utcában. Így egy újabb lehetőséget kapnak a tanyasi termékeket előállító gazdálkodók arra, hogy áruikat közvetlenül értékesítsék, a fogyasztók pedig olcsóbban juthatnak minőségi áruhoz.
A felújított Hold utcai vásárcsarnokot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Rogán Antal , Budapest V. kerületének polgármestere adta át. A megújult a vásárcsarnok komplett szerkezete és a tanyasi termékek értékesítését szolgáló standokat alakítottak ki. A beruházás alig egy év alatt készült el. Jól járnak a vásárlók is, mivel közvetlenül a termelőktől vehetik meg a jó minőségű magyar kézműves élelmiszereket Budapesten a belváros szívében - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, aki szerint így egy olyan közösségi tér alakul ki a Hold utcai piacon, amely kedvező az eladónak és a vevőnek.
 
A szaktárcánál négy éve kezdődött meg az a munka, amelynek célkitűzése az volt, hogy minél több magyar piacon kaphatók legyenek a közvetlenül a vidéki magyar termelőktől származó áruk. Ennek nyomán ma már mintegy 120 gazdapiac működik az országban, és várhatóan továbbiak is nyílnak majd, mivel folyamatos az érdeklődés irántuk a termelők és a vásárlók részéről .Fazekas Sándor példaként említette, hogy a fővárosi piacokon most 166 tanyasi gazdaság árulja termékeit, és a gazdák a Hold utcai piacon is mintegy 300 terméküket kínálják majd.
 
A fejlesztés eredményeként a vásárcsarnok nemcsak XIX. századi arculatát őrizte meg, hanem a mai igényeknek megfelelő funkciókkal is ellátták az épületet, például akadálymentessé tették. A csarnokban helyet kapott a belvárosi szociális bolthálózat üzlete is, amelyben a rászorulók vásárolhatnak, közvetlenül a termelőktől származó magyar árukat is.
 
Mezőszentgyörgyi Dávid, aki egyben a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára is, emlékeztetett, hogy a Vidékmustra - ahol a termelők közvetlenül adhatták el a fogyasztóknak termékeiket - két évig, a Kossuth tér felújításának kezdetéig, a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt nagy sikerrel működött. Most ezek a hagyományok a Hold utcai piacon folytathatók a hét hat napján.Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez