Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Bírság az E.ON-nak

2014. május 20., MTI/SV
Címkék: bírság számla közműszámla fogyasztó E.ON szolgáltató részszámla
Fogyasztói bejelentések alapján a Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított, megvizsgálva a E.ON Energiaszolgáltató Kft. részszámlázási gyakorlatát. A Hivatal megállapította, hogy a szolgáltató megsértette üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket. A jogsértés miatt a a társaságra 3 millió Ft bírságot szabott ki.
A közlemény szerint a hivatalhoz több fogyasztói jelzés érkezett, amelyek szerint az E.ON Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott, 2013. júliust követő részszámlákban az elszámolt mennyiség indokolatlanul eltér az ezt megelőzően kiszámlázott mennyiségektől.
 
Megállapították, hogy a társaság megsértette a hivatal által jóváhagyott üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket, emiatt szabták ki a 3 millió forintos bírságot.
 
Az eset az E.ON Energiaszolgáltató Kft. lakossági fogyasztóinak 11 százalékát, több mint 61 ezer felhasználót érintett. Az egész évet tekintve a fogyasztókat anyagi kár nem érte, mivel a részszámlákban elszámolt eltérő mennyiség az elszámoló számlában kiegyenlítődik. A szolgáltató ügyfelei számára biztosította a díjmentes számlakorrekciót - közölte a MEKH.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez