Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Életveszélyes jacuzzik

2014. július 25., NFH/SV
Címkék: RAPEX veszélyes termék baleset áramütés
A holland hatóságok sürgősségi riasztást adtak ki az EU Közösségi Gyors Tájékoztatási Rendszerébe (RAPEX). Az MSpa márkanevű, „Inflatable bubble spa/jacuzzi” „Camaro”megnevezésű felfújható jacuzzik használata során ugyanis két esetben súlyos baleset történt.
Az MSpa márkanevű, „Inflatable bubble spa/jacuzzi” „Camaro”megnevezésű, B-090, B-091, B-100, B-110, B-112, B-120, B-121, B-130, B-131, B-132, B-140, B-141, B-150, B-151, B-152, B-160, B-170 modellszámú felfújható jakuzzi használata során ugyanis két esetben majdnem halálos kimenetelű baleset történt.
 
A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a belső fűtőelemek nem megfelelő szigetelése miatt a vezérlőegység, a víz és a nedves elemek hálózati feszültség alá kerülhetnek, és ezek érintése elektromos áramütést okozhat. A termék használata áramütés- és fulladásveszély miatt súlyos kockázatot jelent.
 
A termék gyártója:Oriental Recreational Products (Shanghai) Co., Ltd. (ORPC)
 
Származási helye: Kína



A Hatóság kiemeli, hogy hivatalos magyarországi importőr nem szerepelt a megküldött listában, de a termék magánúton vagy másodlagos forgalmazó útján is forgalomba kerülhetett Magyarországon.
 
Mindezek alapján a Hatóság felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a kifogásolt terméket ne használják, mivel annak használata során áramütést szenvedhetnek.
 
A Hatóság kéri egyben az esetlegesen érintett vállalkozásokat, hogy a terméket ne forgalmazzák tovább, illetve a már eladott termék forgalomból történő kivonásáról és visszahívásáról gondoskodjanak, továbbá a megtett intézkedésekről és azok eredményéről tájékoztassák a Hatóságot.
 
A Hatóság kiemeli, hogy a termék további forgalmazása a fentiek alapján jogsértő. A fogyasztók a már megvásárolt terméket a vásárlás helyére vihetik vissza, a vételár visszatérítését kérve.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez