Keresés a tartalomban:
Jog

Illegális hús feldolgozó üzemet zárt be a NÉBIH

Patkánytetem és újra feldolgozott hulladék a telepen

2014. január 12., NÉBIH/SV
Címkék: hús húsfeldolgozás illegáls feldolgozó NÉBIH kutyaeledel
A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei egy Pest megyei tanyán találtak rá egy engedély nélkül, megdöbbentő körülmények között dolgozó üzemre. A telepen több tonna, sertéseknek és kutyáknak szánt hulladékot foglaltak le és semmisíttettek meg az ellenőrök.
A szakemberek Az udvaron és a koszos, omladozó, elhanyagolt épületben hegyekben állt a különböző vágóhidakról származó pulykaláb, comb és mellcsont. Ezeket darálta le az üzemeltető egy rozsdás, takarítatlan berendezésen és elmondása szerint sertésekkel etette fel, valamint kutyásoknak értékesítette.
 
A fedetlen, szabadban tárolt hulladék komoly járvány- és közegészségügyi kockázatot jelentett. Az udvaron patkánytetemet is találtak az ellenőrök. A több tonna hulladék elszállítását és megsemmisítését a KÜI azonnal elrendelte. A bírság megállapítása folyamatban van.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez