Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Leveszi a polcokról a sárga csillagos pólókat a Zara

2014. augusztus 28., Independent/Faludi Linda
Címkék: Zara póló gyerekruha áruház
A ruházati áruházlánc elnézést kért és lépett, miután a vásárlók egy része panaszt tett a szerintük a koncentrációs táborok egyenruháit idéző póló árusítása miatt. A Zara sheriff pólóként értékesítette a darabot, a sárga csillaggal díszített csíkos felső azonban sokakban felidézte a koncentrációs táborokban viselt egyenruhát, és panaszt tett a cégnél.
Az Inditex tulajdonában lévő nemzetközi ruházati áruházlánc bocsánatot kért a rossz asszociációk miatt és ígéretet tett arra, hogy azonnal kivonja a forgalomból a ruhadarabot. A vállalat hozzátette: a kérdéses pólót csak rövid ideig árusították, az eladások száma pedig alacsony volt.
 
A Zara egyébként további magyarázkodásra kényszerül, miután felmerült, hogy az izraeli Zara hálózat közleményében a "megsemmisítés" szó szerepelt a pólók kivonása kapcsán. Mivel a Holokauszttal kapcsolatos asszociációk indították megszólalásra a céget, a szerencsétlenül megválasztott kifejezés újabb vihart kavart. Az Independent ismertette a héber közlemény által használt szó pontos fordításával kapcsolatos vitát, a Zara pedig leszögezte, hogy egyetlen közleményben vagy szóvivői nyilatkozatban sem használta ezt a szót, sőt, olyat sem, amit "megsemmisítésként" lehetett volna félrefordítani.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez