Keresés a tartalomban:
Energia +

Családi zöld hétvége az Andrássy úton

Hogyan gyártsunk sörkollektort?

2014. április 10., Szabó Zoltán Attila/SV
Címkék: ZöldMag fesztivál fenntarthatóság ökotudatosság zöld életmód fenntartható háztartás ökoház
Indul a tavaszi fesztiválszezon, ezúttal a fenntarthatóság és az ökotudatosság jegyében. Kétnapos, ingyenes fesztiválra várja a családokat a ZöldMag fesztivál. A rendezvény egyik különlegessége, hogy felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos és tartalmas kikapcsolódást ígér: az egész napos filmvetítések mellett előadásokat hallgathatnak a fenntarthatóságról, a pénzügyi tudatosságról, de megtudhatják azt is, hogyan kell ökoháztartást vezetni vagy – figyelem! – sörkollektort gyártani.
Az ingyenes ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án várja a látogatókat, a szervezők csupán azt kérik, hogy a szombat esti Green Partyra érkezőkön legyen egy zöld ruhadarab. A helyszín az Andrássy út 98. szám alatt található MagNet Közösségi Ház.
 
A folyamatos filmvetítések, az újrahasznosított játékok készítése, a kreatív gyerektáncház és a számos előadás mindegyike a környezettudatosságról szól. A ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án várja a családokat a MagNet Közösségi Házban, az Andrássy úton.
 
A felnőttek és a gyerekek két napon át ismerkedhetnek a zöld életmód fortélyaival. A szervezők számos előadással, kézműves alkotóműhelyekkel, koncertekkel, palántavásárral, finom organikus ételekkel és megannyi gyerekeknek szóló programmal készülnek.
 
A szervezők számos előadással, kézműves foglalkozásokkal, alkotóműhelyekkel, koncertekkel, palántavásárral, finom organikus ételekkel és megannyi gyerekeknek szóló programmal készülnek.



Az előadásokon többek között a fenntartható háztartásról, a megújuló energiaforrásokról, a pénzügyi tudatosságról, a városi bringázásról és a kerékpáros közösségekről, az ökoházakról és az ökoéletmódról tudhatnak meg többet a fesztiválozók, akik azt is kipróbálhatják, hogy egy-egy zöld ötlet hogyan valósítható meg a gyakorlatban. Így készül majd sörkollektor, merített papírból pedig fülbevaló vagy könyvjelző. Kiderül, hogyan kell ökoháztartást vezetni, és milyen trükkök, praktikák léteznek az energiafelhasználás csökkentésére.
 
A háziasszonyok tippeket kapnak, hogyan lehet egyszerűen, káros anyagoktól mentesen tisztító- és tisztálkodószereket gyártani házilag, valamint megismerhetik a természetes szépítőszerek és speciális balzsamok készítésének fortélyait is. A gyerekeket is számtalan program várja. Lesz számukra mese, készíthetnek ökokarkötőt színes naptárakból és papírlapokból, belekóstolhatnak az újrahasznosítás szépségeibe és játékos formában tudhatják meg, hogy miért fontos a környezetvédelem. A gyerektáncházban játékos feladatokon keresztül fedezhetik fel a természet formáit, jelenségeit, a mesék és a zene segítségével megeleveníthetik az állat- és növényvilág alakjait.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez