Keresés a tartalomban:
Autó

Visszahívás a Toyotánál

6,39 millió autót, 26 modellt érint

2014. április 10., autoport.hu/SV
Címkék: Yaris Toyota Urban Cruiser kormányoszlop visszahítás szerviz
A visszahívási akció Magyarországon a kormányoszlop konzoljának nem megfelelő szilárdsága miatt 5681 Toyota gépkocsit, többségében Yaris modellt érint. Az üléssínnel felmerült probléma miatt 721 Yaris és Urban Cruiser modellt hívnak vissza Magyarországon.
A Toyota április 9-én kiadott közleménye szerint nem tudnak ütközésekről, sérülésekről vagy halálesetekről, amelyeket a visszahívást kiváltó öt probléma okozott volna, ám állítólag két tűzeset is összeköthető a meghibásodásokkal.
 
Az autókban az ülések beállításával, a légzsákokhoz kapcsolódó huzalokkal, a gyújtással, az ablaktörlők motorjával és a kormányokkal volt probléma. Olyan is előfordult, hogy egyazon járműben több hibát találtak egyszerre.
 
Az érintett modellek közé tartoznak a Corolla, a Yaris, a Matrix és a Highlander egyes típusai, összesen 26 modell érintett. Az utókat az elmúlt évizetdben gyártották - a visszahívás Észak-Amerikában például a 2009-2010-es Corolla, 2009-2010-es Matrix, 2008-2010-es Highlander, 2009-2010-es Tacoma, 2006-2008-es RAV4 and 2006-2010-es Yaris modellekre is vonatkozik.
 
A spirálkábel és a kormányoszlop problémája miatt Magyarországon visszahívandó autók számáról a Toyota később ad ki tájékoztatást. A Toyota Motor Hungary tájékoztatásában hangsúlyozta, hogy a visszahívandó modellek száma nem összesíthető, mivel átfedések vannak az egyes javítási akciók között. A Toyota Motor Hungary levélben értesíti ügyfeleit a szükséges javításokról, amelyeket a szakszervizek térítésmentesen végeznek el az autón.
 
A Toyota 2012-ben hajtotta végre fennállása óta eddigi legnagyobb visszahívását, akkor 7,4 millió autót kellett szervizbe vinni.



Toyota Highlander

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez