Keresés a tartalomban:
Elektronika

A jelszó változtatása sem segít!

2014. április 11., Faludi Linda
Címkék: Facebook Cisco IOS szoftver biztonsági nrés Android Heartbleed
A Google, a Yahoo és a Facebook egész héten a Heartbleed nevű hiba semlegesítésén dolgozott, miután kiderült, hogy a biztonsági rés miatt feltörhető az Open SSL nevű titkosítási rendszer. Ezt a szoftvert használja számtalan IT vállalat az érzékeny információk, például a jelszók titkosítására. Az érintettek arra kérték a felhasználókat, hogy a lehető leghamarabb változtassák meg jelszavaikat, de mostanra kiderült, hogy ez sem elég.


A friss hírek szerint a biztonsági rés a világ legnagyobb routergyártóit, így a Ciscót is érinti, de veszélybe kerülhet egy iOS mobilkliens, és a Juniper hálózati termékei, valamint számos, videókonferenciákra használt alkalmazás is. Bruce Schneier biztonsági szakértő elmondta: miután kiderült, hogy a legtöbb vállalat által használt hálózati eszközök sebezhetőek lehetnek, valószínű, hogy ezek jó részét teljesen le kell majd cserélni, ami komoly költséget jelent. Egyúttal felkészülhetünk arra, hogy a Heartbleed jelentette veszélyt nem számolják fel egyhamar.
 
Jelenleg több mint egy tucat Cisco hálózati eszközről tudható, hogy veszélyezteti a Heartbleed a Washington Post közlése szerint pedig további hatvannégy készüléket vizsgál a gyártó.
 
A legelterjedtebb mobil operációs rendszer, az Android is az OpenSSL könyvtárat használja és a Google rendszerének bizonyos változatai ezáltal szintén sebezhetők, az Android 4.1.1 biztosan az, ezt a Google is megerősítette – rja a HWSW. Ha valakinek kétségei vannak afelől, sérülékeny-e a telefonján futó rendszer, a , amely ellenőrzi az Androidban található OpenSSL-verziót, valamint hogy a sérülékenységet tartalmazó komponens be van-e kapcsolva. Ez a szoftver egyébként az Android 4.2.2-t is sebezhetőnek találja egy HTC One X-en.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez