Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Megnyílt az OMÉK

A díszvendég Oroszország

2013. szeptember 18., elelmiszer.hu/SV
Címkék: OMÉK Magyar Turizmus ZRT vidékfejlesztés kiállítás magyar termék
Ismét megnyitja kapuit a 76. OMÉK, azaz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az esemény szervezője a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága. A MT Zrt. AMC kiemelt célja, hogy a rendezvény a fogyasztók, a nagyközönség számára is vonzóvá váljon. A kiállítás védnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.
A magyar gazdaság és élelmiszeripar eredményeit bemutató seregszemle célja kettős: egyrészt az elmúlt időszak (hat év) eredményeinek bemutatása, másrészt a továbblépés tekintetében irány- és feladatkijelölés az elkövetkező időszakra. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar seregszemléje lehetőséget kínál a termelőknek, gyártóknak, hogy egymásnak és a nagyközönségnek is bemutathassák termékeiket. A kiállítás mindemellett a nagyközönségnek is szól. A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a vidék értékeit a fővárosiaknak. A szervezők azt is tudatosítani szeretnék a fogyasztókban, hogy a bemutatott hazai alapanyagok és feldolgozott termékek ellenőrzött forrásból és ellenőrzött folyamatokon keresztül jutnak el a termelőtől az asztalig.
 
Kiállítási paletta
 
A legutóbb megismert kiállítási paletta tovább bővül: a feldolgozott élelmiszereket, valamint a mezőgazdaság teljes vertikumát bemutató kiállítás mellett ebben az évben kertészeti pavilon is várja a látogatókat a C pavilonban és szabad területen. A virágkompozíciók és szebbnél szebb növények megtekintése mellett vásárolni is lesz alkalmuk a kert szerelmeseinek.
 
A magyar vidék nemcsak hazánk éléskamrája, de vendégszeretetéről is híres: Magyarország turisztikai régiói is bemutatkoznak a G pavilonban.
 
A Kincsem Parkban az ott zajló állatbemutatókon túl több egyidejű lovaseseményre lehet átlátogatni, amelyek közül kiemelkedő jelentőségű a szeptember 22-i versenynap. Ekkor futják a kancák őszi nagy versenyét, a gróf Széchenyi István-emlékversenyt, amelynek kizárólagos névadója az OMÉK.
 
Aki legutóbb fesztiválozni ment az OMÉK-ra, az most sem fog csalódni: a színpadon népszerű előadók szórakoztatják majd a közönséget. A kiállítási csarnokokat összekötő passzázson pedig hagyományos magyar termékek, ételek-italok közül választhatnak az ínyencek.
 
A kiállításhoz, amelynek tematikája felöleli az ágazat teljes vertikumát, számos kísérőesemény és program kapcsolódik, megszólítva a szakmai és a nagyközönséget egyaránt.
 
Az OMÉK a szakmai bemutatkozás színtere a vállalkozások számára, s mint ilyen a nagyközönség számára igyekszik s hitelesen képes bemutatni a mezőgazdaság, az élelmiszeripar minden területének életét, rengeteg termék előállításának akár teljes folyamatát, az élelmiszer-biztonság fontosságát, az élelmiszerlánc felépítését „a termőföldtől a fogyasztók tányérjáig”.
 
A díszvendég Oroszország
 
Az OMÉK díszvendége Oroszország lesz. A kiállításon vezető agrárpolitikusok jelenlétére is számítanak, hazánkból éppúgy, mint az Oroszországi Föderációból. Lehetőség nyílik a tapasztalatcserére és az elmúlt két év kiértékelésére is.
 
Szakmai és nagyközönségi szempontból is színvonalas rendezvényre számíthatunk: A 76. OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is kiemelkedő, mert helyszínt ad a visegrádi négyek agrár-csúcstalálkozójának, és fogadja a díszvendég Oroszország delegációját. A kiállítás keretei között számos élelmiszer-ipari és agrártémakörű konferenciára kerül sor, többek között a napi ötszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztás elérését célzó 5 – a – day (ötször naponta) nemzetközi konferenciát is most rendezik meg.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez