Keresés a tartalomban:
Magyar termék

Magyar Termék Nagydíj: innováció és termékbiztonság

2013. szeptember 5., Szabó Zoltán Attila
Címkék: Magyar Termék Nagydíj pályázat Védjegy
Az idén márciusban meghirdetett Magyar Termék Nagydíj pályázatra az ország egész területéről érkeztek nevezések. Az elbírált közel 100 pályázatból a Kiírók Tanácsa döntése alapján 82%, azaz 65 cég 78 terméke vagy szolgáltatása érdemelte ki a minőségtanúsító elismerést, valamint a tanúsító védjegy egy éves díjmentes használatát. Az elmúlt esztendőhöz képest, 32 százalékkal nőtt a nagydíjasok száma.

A Gyulai reneszánsza

A húsipar is ünnepelhet; a Gyulai kispáros kolbász - mely a Stéberl-féle kolbászrecept szerint készül - nagydíjat kapott. S hogy ki volt Stéberl András? Egy világhírű hentesmester, akinek köszönhetően 1935-ben, a Brüsszeli Világkiállításon Arany diplomát nyert az ízletes portéka. Napjainkban a kispáros termék beltartalma megfelel az oltalom alatt álló Földrajzi Jelzővel bíró Gyulai kolbásznak, csak aprítottságában tér el attól.

Ünnepélyes keretek között, a Parlament felsőházi termében átadták az idei Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket, amellyel olyan árukat, szolgáltatásokat és gazdasági szervezeteket díjaznak, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. Először került átadásra a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Régiók Díja, külhoni szervezetek számára,amelyet a marosvásárhelyi Studium Alapítvány, a székelyudvarhelyi Modern Üzleti Tudományok Főiskolája Oktatási Központ, valamint a beregszászi GENIUS Jótékonysági Alapítvány kapott meg.
 
A kitüntetéseket Koszorús László úr az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága alelnöke adta át. A Magyar Termék Nagydíj pályázatot az INDUSTORG–VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Magyar Export–Import Bank Zrt., a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valamint a TÜV Rheinland InterCert Kft. írta ki és valósítja meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával.
 
„Az, hogy 2013-ban többen pályáztak és egyúttal többen érdemelték ki a Magyar Termék Nagydíj Védjegyét, mint valaha, jelzi, hogy az innovációra nyitott, újításra képes és minőségi termékeket előállító cégek növekedésnek indultak, kezdik maguk mögött hagyni a recesszió éveit” – mondta Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. „A legjelentősebb bővülést felmutató ágazatok egyértelműen azok, ahol az innováció és a termékbiztonság egyaránt kulcsfontosságú. Éppen ezért, nem véletlenül ez az a két paraméter, mely a Magyar Termék Nagydíj Védjegy odaítélése során is talán a legfontosabb. A Nagydíjat elnyerő vállalkozások tehát egyértelműen jó úton járnak és innovatív működésükkel nem egy, hanem sok-sok követ tudtak és tudnak hozzárakni a Széchenyi által emlegetett lépcsőhöz, Magyarországhoz is” – tette hozzá.

– Az elmúlt esztendők alatt tanúsító rendszerünk folyamatosan bővült, korszerűsödött, s büszkék vagyunk arra, hogy napjainkra a Magyar Termék Nagydíj elnyeréséhez kapcsolódó pályázat az ország legrangosabb minősítő rendszerévé vált” – informált Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázati Iroda Ügyvivő Igazgatója. Az igazgató nem titkolta: abban bízik, új piacokat hódíthatnak meg a díjazottak.
 
Eddig a 16 év alatt 420 nagydíjat ítéltek oda, közel 3000 nemzetközi színvonalú terméknek, szolgáltatásnak. A Magyar Termék Nagydíj értékének garanciája az évenkénti utóellenőrzés, mely a díjazás évétől függetlenül minden díjazottat érint.
 
A Magyar Termék Nagydíj Gazdaságért Nívódíj elismerést az idén a Nádudvari Élelmiszer Kft. nyerte el, több évtizedes újító tevékenységéért, amellyel helyben termelt alapanyagok felhasználásával, magyar munkaerővel ér el egyre magasabb piaci pozíciót.
 
A Klímabarát Termék Nívódíjat a Blu-Syst Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. kapta víz nélküli, bio autótisztítási szolgáltatásért, a világszínvonalú, Európában is újdonságnak számító környezetvédelmi rendszerért.
 
A Magyar Termék Nagydíj Informatikai Nívódíját ez évben a NETLOCK Informatikai és Hálózatbiztonsági Szolgáltató Kft. nyerte el CityPass Városkártya pályázatáért. A CityPass Kártyarendszer saját fejlesztés eredménye, és olyan komplex szolgáltatásokat tartalmaz, amelynek eddig, legfeljebb csak külön-külön egy-egy mintaprojektben voltak megtalálhatók.

A műanyag ablak is lehet minőségi áru!

Egyedi igényekre szabott nyílászáró családjával nyerte el a FOTON Kft. az idei Magyar Termék Nagydíjat. A vállalatot nem csak a gyártott termékek minősége miatt, de komplett szolgáltatásaiért is díjazták. A hőszigetelt üvegezéssel ellátott műanyag ablakok és bejárati ajtók gyártására és forgalmazására szakosodott cég 52 főt foglalkoztat, Sopronban két, Sárospatakon egy gyára működik, ám termékeivel az ország egész területén jelen van. A vállalat részt vesz a panelprogramban, de országszerte saját értékesítési képviseletet is működtet. Termelési kapacitása az indulás óta folyamatosan növekedett. Az osztrák, a német és a francia piacra is dolgoznak.




Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez