Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Újabb hat termék kapott Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet

2013. szeptember 23., elelmiszer.hu/SV
Címkék: kiváló magyar élelmiszer Vidékfejlesztési Minisztérium OMÉK védjegy
Átadták a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy 2013-as díjazottjainak a védjegyhasználat jogot. Három cég hat terméke viselheti mostantól a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, ezzel közel 70 vállalkozás több mint 430 terméke tanúsítja a készítmények kiváló minőségét - mondta Kardeván Endre államtitkár az OMÉK-on tartott díjátadó gálán.
Az államtitkár véleménye szerint a védjegy legfontosabb üzenete a vásárlók számára, hogy a Kiváló Magyar Áruk védjeggyel ellátott termékek valóban az exkluzív minőséget képviselik. Mint mondta, a Vidékfejlesztési Minisztérium elkötelezett a Kiváló Magyar Élelmiszer rendszer mellett, amely a korábbiakhoz képest szigorúbb feltételeket támaszt a védjegy viselőivel szemben. Ezen túl a KMÉ logó alatt kötelező lesz a „magyar termék”, „hazai termék”, „hazai feldolgozású termék” kiegészítő felirat feltüntetése, és az ezzel járó szigorú szabályok betartása.
 
Az Agrármarketing Centrum megszűnésével a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy jogosultja a Vidékfejlesztési Minisztérium lett. A VM elkötelezett a Kiváló Magyar Élelmiszer rendszer mellett. Fontos változás a rendszer működésében, hogy egyrészt a nevezés és a védjegy használata díjmentessé vált, másrészt az új rendszer a korábbinál is nagyobb figyelmet szentel annak, hogy csakis kiváló minőségű termékek nyerhessék el a védjegy használatát.
 
Az OMÉK 2013 rendezvény keretein belül először került sor az újjá alakult Bíráló Bizottság által jóváhagyott KMÉ pályázatok nyertesei számára az oklevelek és díjak átadására.
 
A Bíráló Bizottság szigorúságát jelzi, hogy 29 pályázott termékből csupán 6 nyerhette el a KMÉ védjegy használati jogát.

Az idei díjazottak:




Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez