Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Életveszélyes gyermekruhák

2013. szeptember 23., NFH/SV
Címkék: NFH gyerekruha csecsemő ruházat fulladás vizsgálat
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálat alá vonta a csecsemő- és kisgyermek ruhákat. A Mechanikai és Villamos Laboratórium az apró díszítések felerősítési szilárdsági vizsgálatát 32 termék esetében végezte el, mely során 31 terméknél súlyos kockázatot állapított meg.

1 termék kivételével valamennyi gyermekruha a fulladásveszély súlyos kockázatát jelentheti. Vámriasztás alapján további 198 db fulladásveszélyes gyermekruha vámkezelését tiltotta meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A kisgyermekek a használat során, a ruháikra rávarrt vagy ragasztott díszítéseket, flittereket, strasszokat, gyöngyöket könnyen leszedhetik a ruháikról, a szájukba vehetik és ezek az apró tárgyak a légutakba kerülve fulladásveszélyt jelenthetnek.
 
A vizsgálati eredmények alapján megállapítást nyert, hogy a vizsgált 32 termékből 31-nél az apró díszítések – strasszok, gyöngyök, szegecsek stb. – a kelme felületéről igen kis erő hatására leváltak.

A mintavételezett gyermekruhák közül 4 terméknél került megállapításra, hogy azok a nem megfelelően alkalmazott díszítésekből adódó fulladásveszélyen kívül az összehúzó-zsinórok és végződések miatt balesetveszélyt is jelenthetnek a gyermekeknek.
 
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a jövőben is kiemelt feladatának tekinti, hogy a legkiszolgáltatottabb korosztály számára forgalmazott termékek biztonságosak legyenek, ezért továbbra is szükségesnek tartja a következő években a rendszeres, átfogó, hatékony ellenőrzéseket, termékbiztonsági vizsgálatokat, a veszélyes termékek forgalomból való kiszűrését.
 
A nem biztonságos csecsemő- és kisgyermek-ruházati termékeket és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékek listája itt olvasható:
 
http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/termekbiztonsag/veszelyes_1

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez