Keresés a tartalomban:
Energia +

MVM Energia Futam a környezetvédelemért

2013. szeptember 17., marketinginfo/SV
Címkék: környezetvédelem Magyar Villamos Művek Energia futam fenntartható városi koözlekedés
Szeptember 21-én, szombaton rendezi meg az alternatív hajtású, környezetbarát járművek versenyét és seregszemléjét az Magyar Villamos Művek (MVM). Az Energia Futamon napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek majd Budapest szívében, a Lánchíd pesti oldalán, hogy megmutassák: már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés.
Az MVM Csoport 2011-ben hívta életre az MVM Energia Futam rendezvénysorozatot. Az első Futammal Budapesten, az Andrássy úton az európai fővárosok között elsőként szerveztek versenyt az alternatív hajtású járműveknek. A tavalyi II. MVM Energia Futamon már a Lánchíd pesti hídfőjénél száguldottak a napelemes autók, a különleges prototípusok, az átalakított szériaautók, valamint az elektromos versenyautók és motorok. A Futam látogatói 2012-ben az MVM Jövő Hídja programjain a fiatal magyar mérnökök környezetvédelmet és fenntartható fejlődést támogató találmányaival, tudományos eszközeivel is megismerkedhettek. Ezek közül is kiemelkednek a már kereskedelmi forgalomban is kapható villanyautók.

"A fenntarthatóság három, egyformán fontos pillére a környezet védelme, a gazdaság fejlődésének támogatása és a társadalmi célok megvalósítása. Magyarország érdeke, hogy hosszú távon egyensúlyt teremtsen a három pillér között, éppen ezért az MVM erkölcsi kötelessége, hogy piaci súlyához mérten részt vállaljon az össztársadalmi ügyek támogatásában, így a lakosság környezettudatosságának növelésében is." - mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.
 
"A társaság is példát mutat: az MVM Hungarowind szélerőmű-parkja mellett, tavaly bevezettük a garantáltan megújuló forrásból származó Zöldáram termékeinket, és több környezetbarát villanyautót is vásároltunk. Mindezen felül a paksi atomerőmű nem bocsát ki üvegházhatású gázokat. Támogatási programja keretében az MVM hazai fejlesztésű és gyártású, szolár parabola elven működő napenergia-hasznosító berendezéseket adományozott 10 szociális, egészségügyi és oktatási intézményeknek"-tette hozzá.
 
"Társaságcsoportunk fontos célja, hogy támogassuk a környezetvédelemi fejlesztéseket, az innovációt és a fiatal mérnökök munkáját. A fenntarthatóság, a környezetközpontú szemlélet fejlesztésének, az új generáció mérnökeinek járműipari innovációi izgalmas, hatásos módon találkoznak egy látványos rendezvényen, az MVM Energia Futamon." - mondta Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs igazgatója. "Idén a szórakoztató ismeretterjesztés új elemei lesznek a paksi atomerőmű és az MVM Paks II. Zrt Jövőnk Energiája Interaktív Kamion kitelepülése, az interaktív járműipari kiállítás, valamint a Széchenyi téri irodaházban nyíló, a jövő közlekedésével kapcsolatos kiállítás."

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez