Keresés a tartalomban:
Autó

Kínai autó az Európai piacon?

Debütál a Changan CS95

2013. szeptember 17., marketinginfo/SV
Címkék: Frankfurti Autószalon európai autópiac Changan kínai autó
Az elmúlt években több kínai gyártó lépett be az európai autópiacra, az átütő siker azonban elmaradt- elsősorban az exportautók gyenge minősége és rossz törésteszt eredményei miatt. A Changan - Kína negyedik legnagyobb autógyártója – mutatkozott be idén a Frankfurti Autószalonon és nagyra törő tervekkel állt elő.
A Jiangling már 2005-ben megjelent "Landwind" típusú SUV-jával - nem sok sikerrel. Három évvel később, a BMW partner Brilliance jelent meg a közepes méretű modelljével, majd az MG és Roewe partnerségével készült "MG6" is eljutott az európai szalonokba, ám mindkét márka megrekedt az eladási listák alján.
 
A frankfurti show-n most Kína negyedik legnagyobb autógyártója mutatkozott be, amely az év eleje óta 1.34 millió autót bocsátott ki, amelyből 317 ezer, a cég saját logójával gördült le a szalagról. A cég egy év leforgása alatt óriási mértékben, 83,6 százalékkal növelte termelését, ám eddig csak 20 ezer jármű került kivitelre. A gyártó ugyanakkor elég tapasztalt, hiszen korábban a Suzuki, a Mazda, a Peugeot és a Citroen is végeztetett bérgyártást a Changan-nál.
 
A cég most úgy érzi, elég erős ahhoz, hogy saját modelleket dobjon piacra- a CS75 SUV világpremierje Frankfurtban volt. Elképzelésük szerint kezdetben Oroszországban és Ukrajnában adnának el autókat, ezt követően pedig Nyugat-Európát is meghódítanák új modelljeikkel. A Changan Raeton nevű modelljével egyenest a felső középosztályt célozná meg- értesült a Handelsblatt.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez